Беглика Фест, 2011

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Беглика Фест, 2011

Мнениеот FramarMedia » 15 Авг 2011, 12:57

Лудории в планина, катерене в гората, скачане във водата, много творчество с приятели на фона на квалитетна балканска музика, и още изненади на 19, 20 и 21 август на Беглика фест 2011...
Изображение
Виртуозният изпълнител на кавал Теодосий Спасов, Kosmo Koslowski, PoPa SapKA, 101 каба гайди, Nasekomix, цирк Кумбо, ЛУД Пингвин, са само някои от акцентите на четвъртото издание на екологичния планински фестивал Беглика Фест.
И тази година посетителите ще могат да танцуват и свирят на отворената етноджем сцена, да се научат как се строи със слама, да участват във форум „Земеделие и хранене” и уъркшоп по месене на пълнозърнест хляб с квас със Слънце&Луна. И още как да преминем от количествено към качествено развитие, компостиране, пермашип, управление на електрически отпадъци, народни игри и йога на смеха.
Поезия на открито или излизане извън рамките на библиотечните пространства ще ви предложи литературно четене на съвременни български поети като Мирослав Христов, Стефан Иванов, Радослав Чичев, Дилян Еленков и др.
Хижа книжа-продължи историята е игра чрез която се получава разказ от произволно избрани изречения от книги, изработване на маски, илюстрации по литературни произведения, в която може да бъде участник всеки един от вас.
Ще се дискутират и проблемите със изчезване на пчелните семейства, като част от кампанията „За пчелите и хората”.
Беглика Фест се провежда на язовир Голям Беглик в местност „Беглика”, която се намира на 1500 м.н.в. в Западни Родопи. Разположена е на около 30 км от град Батак в посока Доспат. Организаторите предлагат превоз с Бегликобуси, които тръгват от стадион „Васил Левски”, бегликобусчета от Батак, които ще циркулират и през трите фестивални дни. Може да отидете и на автостоп, като споделите колата си с други бегликоприятели, с колело или да прелетите напълно независими по въздух.
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Re: Беглика Фест, 2011

Мнениеот valiopaf » 05 Фев 2014, 13:39

През 2012 год. беше последната Беглика, нали, миналото лято ( на 2013 год.) нямаше? Жалко, не успях да отида на нито един Беглика фест, а толкова ми се искаше!
Защо всъщност се случва така, че българските фестивали толкова бързо умират и не можем да си създадем традиция за това? :(
valiopaf
 
Мнения: 92
Регистриран на: 05 Фев 2014, 13:30


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта