Прием на Anacaps и Витамин B complex едновременно?

Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.

Прием на Anacaps и Витамин B complex едновременно?

Мнениеот zlatina_at » 14 Авг 2012, 12:29

Здравейте! Пия Anacaps на Дюкри за подсилване на косата от около 2 месеца. В него се съдържат витамини B5, B6, B8. Излезе ми един ужасен херпес на врата и дерматологът ми изписа да го мажа с някаква противовирусна паста, както и витамин B комплекс- 3 пъти по 2 таблетки. Не ме пита дали пия някакви други хапчета, а и аз не се сетих да му кажа за Anacaps, защото реално е някаква добавка, а не точно лекарство. После като прочетох по-внимателно опаковката й видях, че и тя съдържа някои от витамините от вида B. На всякъде пише, че не е добре да се приема повече от предписаната доза, а аз реално ще приемам от единия вид витамини доста по-висока доза. Какво ще ме посъветвате- да си ги пия ли заедно или да спра някое от двете. Anacaps трябва да се пие плътно 3 месеца, а и херпеса е просто ужасен. Наистина моля за съвет дали ако ги пия заедно двете може да ми стане нещо.
zlatina_at
 
Мнения: 6
Регистриран на: 27 Юли 2012, 16:07

Re: Прием на Anacaps и Витамин B complex едновременно?

Мнениеот iriny » 02 Сеп 2019, 10:57

Хранителните добавки, както и лекарствата не са безвредни. При нежелателни реакции, консултацията с лекар е задължителна. При едновременното прилагане на някои лекарства или добавки има нива на несъвместимост и опасност от предозиране, затова не трябва да се пият по собствена преценка.
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17

Re: Прием на Anacaps и Витамин B complex едновременно?

Мнениеот petyo62 » 22 Ное 2019, 12:38

iriny написа:Хранителните добавки, както и лекарствата не са безвредни. При нежелателни реакции, консултацията с лекар е задължителна. При едновременното прилагане на някои лекарства или добавки има нива на несъвместимост и опасност от предозиране, затова не трябва да се пият по собствена преценка.


Правилно! На този въпрос може да отговори само лекар.
petyo62
 
Мнения: 222
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 12:18


Назад към Лекарства

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron