Гъбички - онлайн консултация с кожен лекар

Тук може да зададете въпроси към кожен лекар, да се консултирате със специалист по дерматология и венерология и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по кожни и венерически болести.
Д-р Виолина Тодева

Re: Гъбички - онлайн консултация с кожен лекар

Мнениеот Niki951 » 20 Мар 2017, 22:55

Здравейте, д-р Тодева,
На 21 години съм и от година и половина се боря с бяло течение и вагинални инфекции. Отначало бяха гъбички , лекувах се, но все се появяваше отново бялото течение, което беше обикновено на "парцали". След това са ми правили няколко микробиологии и не е излизало да имам гъбички. С глобули и Кандизол обикновено са ми минавали симптомите, но след известно време пак се появяват. Преди 4 месеца ми направиха пълни изследвания - нямам нито хламидия, нито трихомоназа, и микробиологията е чиста, но ми откриха в цервикалния секрет бактерията ureaplasma, което се води уреатрит. Предписаха ми Вибрамицин антибиотик след направена антибиограма и Кандизол, както и пробиотик, докато ги приемам. На приятелят ми също му я окткриха, заедно с още една бактерия, двамата минахме курса на лечение и при последните изследвания бяха чисти и нямахме нищо. Освен това, последните няколко месеца имам около 10-15-тия ден от цикъла и лека болка в десния яйчник, но гинеколожката ми каза, че са ми добре яйчниците, а и миналия месец нямах вече такава болка.
Сега обаче имам отново бяло течение, а с приятелят ми винаги ползваме презерватив и не практикуваме анален секс. Но се притеснявам, че от оралния може да си предаваме някакви бактерии от устата, защото след секс имам парене за няколко часа, което отминава и след ден-два започва бялото течение. Реално след всяко излекуване, когато отново правя секс и се появява това бяло течение... Фактически от какво може да е това бяло течение, като последните ми изследвания от януари бяха чисти, спазвам отлична хигиена и ползвам презерватив, а течението отново се появява? Вече ми омръзна през 1-2 месеца да ходя на преглед и пак да се появява после и съм отчаяна, защото и прегледите и лекарствата са скъпи и не мога да си позволя постоянно да ходя...
Основният ми въпрос към Вас е следният - разбрах, че проблемът с нарушената микрофлора на влагалището, на което се и дължи появявата на тези инфекции, може да се преодолее с прием на пробиотици и имуномодулатори. Спрях се на едни орални пробиотици за жени (Women''s Multi Probiotic with CranRich на Natural factors (Canada)) , които са точно за жени с такива рецидивиращи инфекции, но въпросът ми е дали ще имат ефект, като го имам в момента това течение или е нужно да съм напълно здрава и тогава да ги приемам, за да помогнат? Бихте ли ми казали колко време трябва да ги приемам?

Благодаря Ви предварително!
Niki951
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Мар 2017, 22:25

Предишна

Назад към Kожни и венерически болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта