Гинекологични заболявания - онлайн консултация с гинеколог

Тук можете да зададете въпроси към лекар по акушерство и гинекология, да се консултирате със специалист и да споделите мнения за Вашият проблем. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по акушерство и гинекология

Гинекологични заболявания - онлайн консултация с гинеколог

Мнениеот Dr Kovacheva » 15 Апр 2014, 11:07

Д-р Соня Данева Ковачева

Здравейте!
В тази рубрика ще отговарям на вашите въпроси свързани с областта на гинекологичните заболявания!

Повече за мен и моята практика можете да научите от профила ми в Справочник Фрамар.
Д-р Соня Данева Ковачева
E-mail: doc@mail
GSM : 0878 846167
Dr Kovacheva
 
Мнения: 80
Регистриран на: 01 Сеп 2015, 09:25

Re: Гинекологични заболявания

Мнениеот Illusion » 17 Апр 2014, 08:20

Здравейте Д-р Михнев
Казвам се Виктория и съм на 22 години. Преди около 8 месеца имах болки в областта на левия яйчник. След посещение при гинеколог се установи, че яйчника е уголемен. Предписан ми беше антибиотик, който пих 7 дни. След това нямах оплаквания до преди 3 седмици. Болката отново се появи, но този път ме боляха и двата яйчника, областта на матката и болка ниско в таза. Посетих друг гинеколог, като прегледа се състоя точно 5 минути, само на видеозон и ми беше поставена диагноза Остър салпингит и оофорит. Изписаният антибиотик е Азитрокс за 3 дни, на 4-ия ден една капсула Кандизол. Въпросът ми е възможно ли е това възпаление да е в следствие на заразяване с Хламидия и ако да, колко дни след приема на лекарствата да се подложа на изследване за Хламидия?

Предварително Благодаря!!!
Illusion
 
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Апр 2014, 18:25

Re: Гинекологични заболявания

Мнениеот exilensse » 17 Апр 2014, 09:05

Здравейте,
искам да ви помоля да ме посъветвате какво да направя. Имам болки ниско долу в корема, и такива, които отиват надолу към влагалището, много е странно и болезнено.Отделно имам дискомфорт, сърбеж и зачервяване, и оток,който не е постоянен, най-често се случва сутрин . Бях на преглед, казаха, че всичко е наред. Миналия месец така стана около овулацията ми. Взех на своя глава Дифлукан две през седем дни и като, че ли отшумя.Тогава отидох за изследвания. Имам малка раничка, дори казака , че е силно казано раничка. Много е малка, винаги съм I група на цитонамазките. Две поредни микробиологии са наред. Не знам какво се случва...хем не излиза нищо на изследванията, хем този сърбеж и болки продължават. Прилагам последната микробиология и ПКК със CRP. Не водя полов живот от известно време, спазвам отлична хигиена, нося само памучно бельо, ползвам Гинофилус и се измивам външно с Розалгин,но нищо не помага.Лекаря каза, че левкоцитите са вследствие на това, че ми се взе секрет непосредствено след цикъл, на другия ден и няма нищо притеснително,но тези грам (-) бактерии, те дали изискват лечение и дали може да е от тях? Сега пак започна с овулацията. А дали за дискомфорта не допринася и кръвната захар, което е висока? Този оток на какво може да се дължи? Благодаря предварително!

Вагинален и цервикален секрет
Заден свод: епителни клетки, малко LB, 7-10 leuco, Гр (-) бактерии
Цервикс: Слуз, епителни клетки, Lb, 15-20 leuco, 5-6 ly, LyPl
Изолирани микроорганизми: (-) отр. растеж на патогенни микроорганизми
Myciplasma hominis: (-) отр.
Ureaplasma urealyticum: (-) отр.


(WBC) 3.6 x 10^9/L (4.0-10.0)
Lymph# 1.4 x 10^9/L (0.8-4.0)
Mid# 0.5 x 10^9/L (0.1-1.5)
Gran# 1.7 x 10^9/L (2.0-7.0 )
Lymph% 0.392 (0.200-0.400)
Mid% 0.125 (0.030-0.150)
Gran% 0.483 (0.500-0.700)
Хемоглобин (HGB) 93 g/l (ж.120-180)
Еритроцити RBC 4.21 x 10^12/L (3.50-5.50)
Хематокрит (HCT) 0.304 (0.370-0.540)
MCV 72.1 fL (80-100.0)
MCH 22.1 pg (27.0- - 34,0)
MCHC 306 g/L (320-360) Нисък!
RDW-CV 0.176 (0.110-0.160)
RDW-SD 42.4 fL ( 35.0-56.0)
Тромбоцити (PLT) 294 x 10^9/L (150-400)
MPV 9.5 fL (6,5-12,0)
PDW 15.5 (9.0-17.0)
PCT 2.79 % (1.00-3,50)
P-LCC-110 (50-125)
P-LCR – 0.374 (0.150-0.500)
Glucosa 6.11 mmol/l (3.30-6.10)
CRP 0.3 mg/L <=6.0
exilensse
 
Мнения: 4
Регистриран на: 08 Апр 2014, 20:12

Re: Гинекологични заболявания

Мнениеот pepa1974 » 18 Апр 2014, 10:42

Здравейте д-р Михнев, можете ли да дадете съвет след колко годишна възраст всяка жена трябва да се подлага на гинекологични прегледи, какви точно и на колко време? Примерно да посещава мамолог, да прави хпв-тест, кръвни тестове и др.? Благодаря предварително!
pepa1974
 
Мнения: 367
Регистриран на: 02 Дек 2013, 20:20

Re: Гинекологични заболявания

Мнениеот adelina77 » 22 Апр 2014, 10:05

Здравейте!
Моля Ви, да обясните на достъпен език резултатите от пробно абразио, което ми беше направено преди 10 на дни. Повод за него е разкъсана и не добре възстановена шийка на матката след раждане преди 6 години.
Цервикален канал - фрагменти от аденоматозен полип н ацервикална лигавица без видими паталогични промени и фрагменти от ендометриална лигавица в различни фази.
Маточна кухина - ендометриална лигавица в различна фаза - от късна пролиферативна до изразена секреторна с подчертана жлезиста хиперплазия
Имам ли основание за притеснение?
Предварително Ви благодаря!
adelina77
 
Мнения: 20
Регистриран на: 22 Апр 2014, 09:56

Re: Гинекологични заболявания

Мнениеот Eli4ka » 24 Апр 2014, 15:43

Здравейте,
Имам поликистозни яйчници трябва ли да се консултирам и с ендокринолог ?
Eli4ka
 
Мнения: 2
Регистриран на: 24 Апр 2014, 15:37

Re: Гинекологични заболявания

Мнениеот gerityty » 24 Апр 2014, 21:26

Здравейте, д-р Михнев! Преди няколко години ми откриха аденом на хипофизата, който дълго време лекувах с Dostinex. Преди около 5 месеца цикъла ми закъсня с повече от 2 седмици, изписаха ми да пия Orgametril - 5 дни по 2 таблетки дневно. След като го спрях на 2 - 3 ден ми дойде и започнах да пия Zoely за да се регулира и да се избегнат нови закъснения. Този месец се случи така, че не успях да започна да пия Zoely както трябваше по схема и пропуснах месеца. Ходих няколко пъти на преглед при гинеколог и ме гледаха на ехограф и ми казаха, че се е събрала лигавица и би трябвало да ми дойде на време. Но ми закъсня с повече от седмица и лекърката ми каза да пия пак Orgametril за да предизвикам кървене. Пих го пак 5 дни по 2 таблетки дневно. И докато го пиех всички ПМС изчезнаха, сега е вече 3 ден от както спрях да го пия и нито ми идва нито имам някакви болки в гърдите или яйчниците, всичко отшумя. Започвам силно да се притеснявам да няма някакъв проблем. Бихте ли ме посъветвали.
Благодаря!
gerityty
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Апр 2014, 20:43

Re: Гинекологични заболявания

Мнениеот Dr Anton Mihnev » 25 Апр 2014, 15:16

Illusion написа:Здравейте Д-р Михнев
Казвам се Виктория и съм на 22 години. Преди около 8 месеца имах болки в областта на левия яйчник. След посещение при гинеколог се установи, че яйчника е уголемен. Предписан ми беше антибиотик, който пих 7 дни. След това нямах оплаквания до преди 3 седмици. Болката отново се появи, но този път ме боляха и двата яйчника, областта на матката и болка ниско в таза. Посетих друг гинеколог, като прегледа се състоя точно 5 минути, само на видеозон и ми беше поставена диагноза Остър салпингит и оофорит. Изписаният антибиотик е Азитрокс за 3 дни, на 4-ия ден една капсула Кандизол. Въпросът ми е възможно ли е това възпаление да е в следствие на заразяване с Хламидия и ако да, колко дни след приема на лекарствата да се подложа на изследване за Хламидия?

Предварително Благодаря!!!

Здравейте, Виктория,
възможно е да имате хламидии. Необходимо е да направите изследване, но най-рано 14 дни след последния прием на Азитрокс.
Поздрави,
Ваш д-р Михнев
Поздрави,
Ваш Д-р Михнев

http://www.gmedhospital.com/
Dr Anton Mihnev
 
Мнения: 549
Регистриран на: 14 Сеп 2011, 09:12

Re: Гинекологични заболявания

Мнениеот Dr Anton Mihnev » 25 Апр 2014, 15:18

exilensse написа:Здравейте,
искам да ви помоля да ме посъветвате какво да направя. Имам болки ниско долу в корема, и такива, които отиват надолу към влагалището, много е странно и болезнено.Отделно имам дискомфорт, сърбеж и зачервяване, и оток,който не е постоянен, най-често се случва сутрин . Бях на преглед, казаха, че всичко е наред. Миналия месец така стана около овулацията ми. Взех на своя глава Дифлукан две през седем дни и като, че ли отшумя.Тогава отидох за изследвания. Имам малка раничка, дори казака , че е силно казано раничка. Много е малка, винаги съм I група на цитонамазките. Две поредни микробиологии са наред. Не знам какво се случва...хем не излиза нищо на изследванията, хем този сърбеж и болки продължават. Прилагам последната микробиология и ПКК със CRP. Не водя полов живот от известно време, спазвам отлична хигиена, нося само памучно бельо, ползвам Гинофилус и се измивам външно с Розалгин,но нищо не помага.Лекаря каза, че левкоцитите са вследствие на това, че ми се взе секрет непосредствено след цикъл, на другия ден и няма нищо притеснително,но тези грам (-) бактерии, те дали изискват лечение и дали може да е от тях? Сега пак започна с овулацията. А дали за дискомфорта не допринася и кръвната захар, което е висока? Този оток на какво може да се дължи? Благодаря предварително!

Вагинален и цервикален секрет
Заден свод: епителни клетки, малко LB, 7-10 leuco, Гр (-) бактерии
Цервикс: Слуз, епителни клетки, Lb, 15-20 leuco, 5-6 ly, LyPl
Изолирани микроорганизми: (-) отр. растеж на патогенни микроорганизми
Myciplasma hominis: (-) отр.
Ureaplasma urealyticum: (-) отр.


(WBC) 3.6 x 10^9/L (4.0-10.0)
Lymph# 1.4 x 10^9/L (0.8-4.0)
Mid# 0.5 x 10^9/L (0.1-1.5)
Gran# 1.7 x 10^9/L (2.0-7.0 )
Lymph% 0.392 (0.200-0.400)
Mid% 0.125 (0.030-0.150)
Gran% 0.483 (0.500-0.700)
Хемоглобин (HGB) 93 g/l (ж.120-180)
Еритроцити RBC 4.21 x 10^12/L (3.50-5.50)
Хематокрит (HCT) 0.304 (0.370-0.540)
MCV 72.1 fL (80-100.0)
MCH 22.1 pg (27.0- - 34,0)
MCHC 306 g/L (320-360) Нисък!
RDW-CV 0.176 (0.110-0.160)
RDW-SD 42.4 fL ( 35.0-56.0)
Тромбоцити (PLT) 294 x 10^9/L (150-400)
MPV 9.5 fL (6,5-12,0)
PDW 15.5 (9.0-17.0)
PCT 2.79 % (1.00-3,50)
P-LCC-110 (50-125)
P-LCR – 0.374 (0.150-0.500)
Glucosa 6.11 mmol/l (3.30-6.10)
CRP 0.3 mg/L <=6.0

Здравейте,
препоръчвам да направите още една микробиология в друга лаборатория. Необходим е и щателен гинекологичен преглед. Ако желаете, заповядайте в кабинета ми.
Поздрави,
Ваш д-р Михнев
Поздрави,
Ваш Д-р Михнев

http://www.gmedhospital.com/
Dr Anton Mihnev
 
Мнения: 549
Регистриран на: 14 Сеп 2011, 09:12

Re: Гинекологични заболявания

Мнениеот Dr Anton Mihnev » 25 Апр 2014, 15:20

pepa1974 написа:Здравейте д-р Михнев, можете ли да дадете съвет след колко годишна възраст всяка жена трябва да се подлага на гинекологични прегледи, какви точно и на колко време? Примерно да посещава мамолог, да прави хпв-тест, кръвни тестове и др.? Благодаря предварително!

Здравейте,
отговори на всички тези въпроси можете да намерите в моето интервю в списание Палитра стил на http://www.palitrastyle.com/healthy/178-2014-01-20-15-36-55
Поздрави,
Ваш д-р Михнев
Поздрави,
Ваш Д-р Михнев

http://www.gmedhospital.com/
Dr Anton Mihnev
 
Мнения: 549
Регистриран на: 14 Сеп 2011, 09:12

Следваща

Назад към Акушерство и гинекология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта