cvetelina35 написа:Здравейте г-жо Тодева въпросът ми е имам косопад , както и сърбеж на главата за пръв път ми се получи сърбеж с косопад , който беше малко повече от нормалното от предните пъти получи се , когато бях в 11 клас. Тогава отидох при кожен лекар и ми изписа да пия Есберитокс , Taлиум Металикум 15CH хомеопатик и шампоан на Ревалид , имаше ефект . Каза ми , че се всичко това се получава и при липса на витамини от група Б в организма . И преди ми е падала но косопад придружен с сърбеж съм няма до този момент . Незнам от какво се е предизвикал този сърбеж , но в момента съм извън България и есента на 2013 ползвах шампоан на марка ДЮКРЕ КЕРТИОЛ P.S.O. против сърбеж и спря , след това за да спра косопада използвах и ДЮКРЕ АНАФАЗ шампоан против косопад и от него съм доволна , но ето , че и тази година се получи същото пак по едно и също време краят на месец август началото на септември отново . Искам да попитам дали този път е възможно миенето и с двата шампоана като се редуват едно миене с единия а на следващото с другия или на едно и също миене първо с единия а после с другия ? Но ако не е възможно , дайте ми съвет как да постъпя , каква козметика или витамини да ползвам .
Имам и още един въпрост , но този път е свързан с кожата на лицето ми . През 2013 , когато започна и проблема с косата се появи и леко дразнене и опръхналост на кожата . Сега ползвам крем на Avene Cold Cream Emulsion corporelle , но този месец го замених и с по новата формула Avene Xera Calm A.D , който е още по - добре предназначен за кожа с зачервяване , сърбеж и сухота. Но тази година дори и след употребата на тези кремове пак чувствам по някога неприятното усещане за сухота и опръхналост . знам , че трябва време за да се упокои понеже сме и есен а в този сезон е нормално , но е некомфортно .
marieta_ivanova написа:Dr Violina Todeva написа:marieta_ivanova написа:Здравейте,
От около 4-5 месеца страдам от обилен косопад. Направих си кръвни изследвания, изследвания на хормони, желязо, витамини и минерали в кръвта и се оказа, че всичко е в норма, т.е няма здравословен проблем, който да води до този косопад. Взимам витамини, които са за коса, кожа и нокти, но не получих никакво подобрение. Косата ми е видимо намаляла. Живея в Англия и всъщност проблемът започна след като се преместих тук, първоначално си помислих, че е от стрес и всичко ще отмине, но за съжаление не се случи така. Консултирах се с доктор и той ми каза, че скалпът ми е много сух и имам пърхот и ми предписа Dandrazol 2%, каза ми да го ползвам две седмици по два пъти и след това две седмици само по един път, за съжаление един от страничните ефекти на този продукт е повишаване на косопада. Всъщност като си измия косата, независимо дали е с този или друг шампоан положението е страшно, без да си реша косата, тя си пада, а като прокарам гребена остава цяла шепа с коса. Когато е суха и я реша е доста по- добре, т.е почти не капе, но след като е измита е направо страшно, дори започвам да се притеснявам да я мия. Жена съм, нямам някакви генетични предразположения за косопад,не пазя диети, не съм раждала и не третирам косата си с каквито и да било уреди и препарати. Като цяло мога да кажа, че капе равномерно от всякъде, т.е няма никакви плешиви петна или нещо подобно.
Искам да ви попитам следните неща:
Какво бихте ми препоръчали вие?
Възможно ли е да капе, заради качеството на водата, защото водата тук е по- твърда?
Благодаря предварително, надявам се да ми отделите от времето си и да ми помогнете!
Здравейте, marieta_ivanova!
Стресът би могъл да има отношение, но твърдостта на водата едва ли.
Ако имате пърхот е добре да използвате противопътхотен шампоан един път седмично с цел профилактика.
Таблетки против косопад е уместно да приемате два пъти годишно по три месеца.
Съветвам Ви да се измивате с шампоан Анафаз и да поставяте лосион Креастим за период от поне два месеца
С уважение,
д-р Тодева
Здравейте,
Много ви благодаря за отделеното време и информацията, която ми дадохте, но аз не мога да си обясня защо косата ми капе повече, когато я измия?! Какво е вашето предположение? Мисля да започна да използвам продуктите, които сте ми препоръчали и силно се надявам да има ефект.
M.l. написа:Добър, ден! От близо година и полвина имам проблем с косата, нямам пърхот, но имам косопад. Ходих на дерматолог преди няколко седмици и ми изписа сумати изследвания. Като цяла всички са с много добри стойности, като изключим стойностите на анти телата МАТ, който са 73,74, при референтни стойности от 0-34. По този случай ходих на два ендокринолога, като и двамата ми казаха, че няма от какво да се притеснявам, но да си пофроря изследванията след 6 месеца. Витами Д също ми е с добри показатели 65.75 (50-120). Цинкът е 13.2 (12-24). Вече незнам на какво може да се дължи косопадът, в момента използвам козметика на Дюкре- неоптид, но не бих казала, че има резултат. Ще съм Ви много признателна, ако можете да ме насочите към някакъж продукт, който да ми помогне.
pami83 написа:Здравейте.Моя проблем с косата е след първата ми бременност.Слагам 2 снимки.Първата е 2006г, преди първото ми раждане.Косата ми е до кръста и е много гъста.Родих първото ми момиченце през 2007г. април месец.През юни ми откриха Хашимото, което казаха, че е отключено от бременността.Чак през 2008г. започна да ми пада по малко коса и да се омазнява в корените .През 2012г родих второто си момиче и вече все повече се виждаше, че е уредяла косата.Ендокриноложката ми казваше, че е от болестта, но на мен хич не ми се оплешивява.Пробвах да сменям различни шампоани, но нищо не се променяше.ПОчнах с маски.От 2 месеца правя маска по 2 пъти седмично за по 3 часа с 1с.л. Тривитаминол,1 жълтък,1с.л. ракия,1 с.л. мед,1с.л. Стимулант на Икаров за коса и няколко капки бадемово масло.Пия и Геритамин по 1 на ден от 1 месец.Мисля да направя 1 месец почивка и след това пак 2 месеца същото.РЕзултата е, че се виждат малки косъмчета около един см.Не са много, но ги има.Моля да ме посъветвате и вие нещо.Правилно ли е това което правя и може ли и друго нещо да се направи?
Dr Violina Todeva написа:M.l. написа:Добър, ден! От близо година и полвина имам проблем с косата, нямам пърхот, но имам косопад. Ходих на дерматолог преди няколко седмици и ми изписа сумати изследвания. Като цяла всички са с много добри стойности, като изключим стойностите на анти телата МАТ, който са 73,74, при референтни стойности от 0-34. По този случай ходих на два ендокринолога, като и двамата ми казаха, че няма от какво да се притеснявам, но да си пофроря изследванията след 6 месеца. Витами Д също ми е с добри показатели 65.75 (50-120). Цинкът е 13.2 (12-24). Вече незнам на какво може да се дължи косопадът, в момента използвам козметика на Дюкре- неоптид, но не бих казала, че има резултат. Ще съм Ви много признателна, ако можете да ме насочите към някакъж продукт, който да ми помогне.
Здравейте, M.l.!
Имате ли област, където косопада е по-изразен?
Имате ли повишено окосмяване в други области?
На колко години сте?
Във Вашето семейство има ли косопад?
От колко време използвате Неоптид?
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!
С уважение,
д-р Тодева
M.l. написа:Dr Violina Todeva написа:M.l. написа:Добър, ден! От близо година и полвина имам проблем с косата, нямам пърхот, но имам косопад. Ходих на дерматолог преди няколко седмици и ми изписа сумати изследвания. Като цяла всички са с много добри стойности, като изключим стойностите на анти телата МАТ, който са 73,74, при референтни стойности от 0-34. По този случай ходих на два ендокринолога, като и двамата ми казаха, че няма от какво да се притеснявам, но да си пофроря изследванията след 6 месеца. Витами Д също ми е с добри показатели 65.75 (50-120). Цинкът е 13.2 (12-24). Вече незнам на какво може да се дължи косопадът, в момента използвам козметика на Дюкре- неоптид, но не бих казала, че има резултат. Ще съм Ви много признателна, ако можете да ме насочите към някакъж продукт, който да ми помогне.
Здравейте, M.l.!
Имате ли област, където косопада е по-изразен?
Имате ли повишено окосмяване в други области?
На колко години сте?
Във Вашето семейство има ли косопад?
От колко време използвате Неоптид?
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!
С уважение,
д-р Тодева
Здравей те. 27 години съм и като цяло забелязвам по-засилен косопад отпред на главата. Вчера ходих да ендокринолог и ми прегледаха щитовидната жлеза, като казаха, че е увеличена и имам Хашимото, но не е била това причината за косопада, което леко ме съмнява, но не знам. В моето семейство майка ми си има супер коса, доста твърда с дебел косъм, на баща ми не е много гъста, но в никакъв случай не е и плешив. Нямам увеличено окосмяване, нормално си е. Неоптид го използвам от по-малко от месец, но се съмнявам да ми помогне.
M.l. написа:А нещо за пиене, като хранителна добавка? Иначе благодаря за изчерпателния отговор.
Назад към Kожни и венерически болести
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта