Проблеми с простатата - мнения и въпроси

Тук можете да зададете въпроси по темата урология и нефрология, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми.

Имам проблем с простатата - уголемена е!

Мнениеот nikolalazarov » 14 Апр 2016, 22:21

Какви могат да са причините за уголемяване, какво значат стойностите на psa? Ще се уголемява ли размера и има ли лечение?
nikolalazarov

Re: Имам проблем с простатата - уголемена е!

Мнениеот FramarLekari » 15 Апр 2016, 09:20

nikolalazarov написа:Какви могат да са причините за уголемяване, какво значат стойностите на psa? Ще се уголемява ли размера и има ли лечение?

Здравейте, nikolalazarov!

Предлагаме Ви да се консултирате със специалист уролог д-р Веселин Милков във форума ни в тази тема:
Увеличена простата - онлайн консултация със специалист

Повече за изследването на PSA може да прочетете в тази статия:
ПРОСТАТНО-СПЕЦИФИЧЕН АНТИГЕН (ПСА/PSA)

С уважение.
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Проблем с простатата?

Мнениеот Dancho123 » 29 Ное 2017, 20:19

Здравейте, мъж на 27 години съм. От известно време имам редица оплаквания с половата/уринарната система. Не съм сигурен дали всички симптоми са свързани помежду си, за това търся съвет към какъв специалист да се обърна - дали уролог или друг. Също, ако може да ми дадете насока какво би могло да е заболяването/проблема, ще съм много благодарен! Повечето ми оплаквания се появиха долу-горе по едно и също време, а ето ги и тях:

често уриниране. А понякога имам чувството, че не съм се доизходил, но когато се опитам да уринирам нищо не става; усещане за тежест/дискомфорт, а понякога и лека болка ниско долу в корема. Случва се чувството да е като пулсиране, особенно когато съм под стрес, или взимам топъл душ това пулсиране са засилва; урината ми често е мътна, понякога направо прилича на бяла утайка; почти винаги когато ходя по голяма нужда отделям секрет от пениса (предполагам секрет от простатата). Също така когато ходя по голяма нужда забелязах че понякога с екскрементите се отделя и нещо като слуз; от както имам тези проблеми започнах и да еякулирам преждевременно, сякаш пенисът ми е станал по-чувствителен на физически стимул; и най-странното ми оплакване е, че понякога имам чувството че ме втриса и че вдигам температура, и това втрисане е съпътствано с полов нагон, който е доста по-силен от нормалното
Dancho123

Re: Проблем с простатата?

Мнениеот Локумът » 30 Ное 2017, 10:46

Без да съм специалист ти казвам да отиваш на уролог. Обикновено той се занимава с проблемите при мъжете. Иди да видиш какво ще ти каже той, след като имаш проблем и с урината, лекаря,който трябва да търсиш е такъв.
Аватар
Локумът

Мнениеот Dancho123 » 30 Ное 2017, 20:34

Локумът написа:Без да съм специалист ти казвам да отиваш на уролог. Обикновено той се занимава с проблемите при мъжете. Иди да видиш какво ще ти каже той, след като имаш проблем и с урината, лекаря,който трябва да търсиш е такъв.

И аз така предположих, но въпреки всичко бих искал мнение на специалист относно симптомите, и какви изследвания би трябвало да се правят
Dancho123

Мнениеот FramarLekari » 08 Дек 2017, 12:44

Здравейте, Dancho123!

Имали ли сте наскоро рисков сексуален контакт? Под "рисков" разбирайте полов контакт без презерватив (с нов партньор или анален секс), множество партньори или честа смяна на партньорите.

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Мнениеот Dancho123 » 11 Дек 2017, 19:09

Framar написа:Здравейте, Dancho123!

Имали ли сте наскоро рисков сексуален контакт? Под "рисков" разбирайте полов контакт без презерватив (с нов партньор или анален секс), множество партньори или честа смяна на партньорите.

С уважение,
Фрамар

Не, в периода в който имам тези оплаквания, а и преди това не съм имал каквито и да било контакти - нито рискови, нито с предпазни средства... И само да вметна, че миналата седмица ходих на уролог, правиха ми излседвания на кръв и урина и ме гледаха на ехограф и не откриха каквито и да било проблеми. В момента чакам да ми излязат изследванията на еякулата, а мевду временно ми предписаха Ципролон таблетки, Мелбек таблетки и Темпалгин таблетки, но към момента не съм забелязал каквито и да било подобрения
Dancho123

Мнениеот bemy » 02 Фев 2019, 14:28

Заради често нощно уриниране и слаба струя посетих уролог. Установи се увеличена простата, слаба струя и остатъчна урина. PSA в норма. Започнах Омник Токас по 1 т сутрин след хранене. Спомена ми се, че следващата стъпка е операция. След месец и половина реших да се прегледам при друг лекар. Казва ми, нищо подобно, простатата е напълно добре, абс.нормална. Но пак има остатъчна урина. Смени ми Омник с Урорек 8 мг по 1 т вечер. Като чета листовките, за едно и също нещо са и двете и не мога да разбера защо беше смяната. Като че ли Урорек е с повече странични ефекти. Всъщност кое от двете е по-малкото "зло"? Освен това ми добави и Пермиксон 160 мг по 1 т 2 пъти на ден. Страх ме е да започна Урорек, а от Омник нямам до сега някакви оплаквания от нежелани реакции, освен че намаля значително количеството на спермата. Освен това за високо кръвно приемам Туинста 80/5 по 1 т сутрин на гладно. Не знам какво да правя и по кой път да продължа лечението? Моля за съвет !
bemy

Проблеми с простатата - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 22 Фев 2019, 11:06

В тази тема на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани със заболявания на простатата. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на простатит, хиперплазия на простатата и други проблеми. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Простатата е малка жлеза с размер на орех, разположена под пикочния мехур при мъжете. Те произвежда течност, която съставлява 50 до 75 % от спермата.

Простатитът е възпаление на простатната жлеза. То може да бъде причинено от бактерии, от полово предавани инфекции, травма. В много случаи на простатит причината не е идентифицирана.
Симптомите на простатит варират в зависимост от това дали е остър или хроничен. Простатитът може да причини: болка или усещане за парене при уриниране, затруднено уриниране, често уриниране и спешна необходимост от уриниране, болка в тазовата област или гениталиите, понякога грипоподобни симптоми, помътняване на урината, кръв в урината, болезнена еякулация.

Доброкачествената простатна хиперплазия, наричана още уголемяване на простатната жлеза, е често срещано състояние при по-възрастните мъже.

Тежестта на симптомите при мъже с уголемена простата варира, но симптомите са с тенденция постепенно да се влошават с времето. Увеличената простатна жлеза може да причини неприятни симптоми като: често уриниране (особено през нощта) или спешна нужда от уриниране, слаб поток на урината, трудност при започване на уриниране, невъзможност за напълно изпразване на пикочния мехур, изтичане на малко количество урина след уриниране.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
FramarLekari

Re: Проблеми с простатата - мнения и въпроси

Мнениеот aneta.daskalova » 07 Мар 2019, 13:55

Вече 3 месеца симптоми като парене, болки в слабините, изтичане на капки урина след уриниране, дискомфорт не отшумяват. При изследване на урина и уретрален секрет не се изолират бактерии, гъбички и полово предавани причинители. антибиотик след антибиотик, вече четвърти курс и нищо. Диагнозата е хиперплазия на простатата. Туморният маркер е в норма. Антибиотиците не са хич безобидни, а и не помагат. Има ли друг път към оздравяване?
aneta.daskalova

Следваща

Назад към Урология и нефрология