Проблеми с венците - кървене, чувствителност, възпалени венци

Re: Кървене на венците

Мнениеот pasta » 11 Дек 2012, 11:03

Аз също съм бременна и проблемът Кървящи венци ме преследва още от началото.Пробвала съм какво ли не-пасти ,води,но нищо не помага.Натрупването на зъбен камък също е предпоставка за възпалени венци,затова трябва редовно да се почиства.
pasta

Мнениеот Cuddy » 13 Дек 2012, 11:13

Този проблем се появи при мен преди няколко години. Реших го с паста за зъби пародонтакс и редовно ползване на конци.
Cuddy

Re: Потъмняване на венеца около коронка

Мнениеот emili16 » 06 Яну 2013, 22:33

i pri men taka se poluchava-samo 4e nad most.dori mi pobelqva veneca nad mosta :)
emili16

Re: Потъмняване на венеца около коронка

Мнениеот deka_k » 18 Фев 2013, 23:46

При мен се получи след премахване на зъбен камък и то на здрави зъби. :roll:
deka_k

Мнениеот spring » 21 Май 2013, 15:19

Жабурете се със смрадлика, ако венците ви са възпалени!
spring

Re: Чувствителни зъби и венци

Мнениеот mirodent » 10 Юни 2013, 16:13

Bella написа:
Silvi написа:Случвало ли ви се е да ви изтръпват зъбите когато пиете студена вода или някаква хладна напитка. Много неприятно усещане :x Опитах с паста за зъби Сенсодин, но няма особен ефект, след време изтръпването пак се появява. Има ли нещо, което да е с по-траен ефект и по-надеждно?

Аз също ползвам сега Сенсодин, но не виждам значителна промяна в чувствителността. Дори на вкус е като детска паста.Малко странна!

Предлагам да опитате почистване на междузъбните си пространства не с конец , а със специални шведски микрочетчици за тази цел, които приличат на "четки за шишета" - централен тел с малки косъмчета. Марка "ТЕРЕ" (на латински). Има ги по всички аптеки, купете си малък номер и пробвайте.
Аватар
mirodent

Гной от венеца?

Мнениеот sa6opi4a » 12 Юли 2013, 22:47

Моята история. 1-2 години винаги съм усещал такава болка и то само от лявата ми страна към мъдреца. Като натисна 2-3 зъба до него, ме болят. 3-4 седят така нещата, едва ям, излизат афти, но накрая се оправя всичко, до днес... Вчера направо щях да умра от болки, беше ми се подул венеца от към страна на езика. На другия ден нищо ми нямаше, но като си отворих устата от към страна на бузата имах между мъдреца и другия зъб имаше оток пълен с гной. Натиснах го, спука се, хвърча кръв, гной. Жабурках със Сандрин, смрадлик... миех си зъбите, пиех аналгин и пиех доксициклин заради друго нещо (пъпки по гърдите), но знам, че и той е за гнойни инфекции и бактерии. Направо почерня това дето го изтисках. Имаше болка за 1 час и после бях добре. Отоврих си устата след още 2 часа и натиснах това дето бях изтискал и то пак пукна със гной.. Отново си нажабурках устата, сандрин, смрадлик и измих зъбите. И хванах малко ракия и се нажабурках и със нея накрая и сега чакам резултата...
Въпроси... Правя ли грешно нещата и да отида ли на доктор?
Дали ще набере венеца пак? И какво друго да правя?
sa6opi4a

Проблемното отдръпване на венците

Мнениеот niya_mazova » 17 Окт 2013, 12:56

Здравейте, напоследък имам проблеми с венците, до сега никога съм нямала оплаквания и се надявам да е нещо, с което мога да се размина набързо.

Преди време на места венците ми се бяха отдръпнали от зъбите, тези с по-голяма дъвкателна повърхност. Съответно при топли, кисели и най-вече студени храни изпитвах някакъв ужас. Имах проблеми и докато си миех зъбите, понеже закачах чувствителни места, а при изплакване трябва да си наглася водата да е що-годе с температурата в устата ми, иначе беше кошмарно.

Докато се наканя да отида на зъболекар, нещата се поразминаха. Но сега отново се завърнаха тези проблеми. Забравих да спомена, че нямам никакви коронки и подобни неща. Всичките ми зъби са си здрави и поддържам добра устна хигиена.

Надявам се, че това не е нито пародонтит, нито гингивит!
Видях продукт, който ми се видя много подходящ, но все още не съм сигурна дали да го ползвам. Казва се Биоклин Мулти Орал. Предполагам, че дори и да не ми помогне няма да ми навреди, все пак ако някой е пробвал този или подобен продукт, пишете!
niya_mazova

Re: Проблемното отдръпване на венците

Мнениеот lussy » 17 Окт 2013, 13:24

И аз имам дълго време проблеми с венците, ходих при стоматолога ми, каза ми да си купя Пародонтакс и да я смесвам с морска сол, след като си измия зъбите да я нанасям и да стои колкото е възможно по-дълго. Нямаше ефект и аз съм в твоето положение, но отиди все пак и ти, може да ти кажат нещо, та и аз да пробвам :D
lussy

Re: Проблемното отдръпване на венците

Мнениеот YoLindi » 17 Окт 2013, 13:32

Не съм имала подобни проблеми, но зная от майка ми, че когато яде по-твърди храни или ядки се получава подобен дискомфорт. Пробвай с по-меки храни - супи, например. Стискам палци! :)
YoLindi

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания