Ривотрил антидепресант ли е? Мога ли да се пристрастя?

Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.

Ривотрил антидепресант ли е? Мога ли да се пристрастя?

Мнениеот aleks000 » 20 Яну 2015, 02:30

Имам проблеми с гърчове понякога нощем затова ми го изписаха но го бях спрял 2 години сега 2дни пак започнаха нощем и то не по един път както прреди и реших да изпия четвъртинка колко ми бяха казали понеже загубих листовката погледнах мнения на други приемащи ривотрил идоколкото разбра е и антидепресант освен за гърчове правилно ли съм разбрал аз имам проблеми с дересията но винаги съм мислил да се справя сам както се справих и с наркотиците преди 13год дали мога да се престрастя с ривотрил
aleks000
 
Мнения: 2
Регистриран на: 20 Яну 2015, 02:08

Re: Ривотрил антидепресант ли е? Мога ли да се пристрастя?

Мнениеот D-r Terziev » 20 Яну 2015, 08:43

Ривотрил е такъв медикамент, който се препоръчва да се употребява само и единствено след консултация с лекар, който внимателно може да прецени ползите и дали те надхвърлят вредите от употребата му. Да, силна и лесна пристрастимост.
D-r Terziev
 
Мнения: 47
Регистриран на: 08 Авг 2014, 10:44

Re: Ривотрил антидепресант ли е? Мога ли да се пристрастя?

Мнениеот Pipilota » 20 Яну 2015, 10:35

Ако ще вземате нещо такова "профилактично" и за лечение задължително трябва да говорите с лекар, аз съм пила ривотрил за моментно успокоение, когато почина близък човек.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Ривотрил антидепресант ли е? Мога ли да се пристрастя?

Мнениеот FramarLekari » 20 Яну 2015, 14:35

Здравейте, aleks000!

Клоназепамът, активното вещество на Ривотрила, принадлежи към групата на бензодиазепините и има анксиолитично, антиконвулсивно, мускулно релаксиращо, амнестично, седативно и хипнотично свойство.
Ривотрилът е показан при епилепсия. Освен за гърчове, медикаментът е ефективен при лечение на множествена склероза, тревожни разстройства, паническо разстройство, някои видове мигрена, форми на парасомния, абстиненция от алкохол.

Но Ривотрилът може да доведе до редица странични ефекти, като сънливост, нарушена моторна функция (нарушена координация и равновесие), объркване, раздразнителност и агресия, липса на мотивация, загуба на либидо, когнитивни увреждания (халюцинации, краткосрочна загуба на паметта, антероградна амнезия),подобни на махмурлук симптоми. Бензодиазепините могат да причинят или влошат депресията.

При продължителен прием клоназепамът може да доведе до сериозни странични ефекти, които могат да се проявят с нарушени познавателни функции и поведение, депресия, невъздържаност, сексуална дисфункция.

Както всички бензодиазепини, клоназепамът е бензодиазепинов рецепторен агонист. Една трета от лицата, лекувани с бензодиазепини за повече от четири седмици, развиват зависимост от лекарството.

Поради потенциала от нежелани лекарствени реакции и развитие на зависимост Ви препоръчваме консултация с лекар за приема на Ривотрил, а не самолечение!

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Ривотрил антидепресант ли е? Мога ли да се пристрастя?

Мнениеот aleks000 » 23 Яну 2015, 19:46

Е на мен ми е предписан
aleks000
 
Мнения: 2
Регистриран на: 20 Яну 2015, 02:08


Назад към Лекарства

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта