zagrijena написа:По-голяма е вероятността от магазина да са по-опасни, отколкото на бабите. Те като произвеждат и продават, нали консумират от което са произвели.
Ето това е голяма и много опасна заблуда!
Колко от техните животни са изследвани за мастит? А за други заболявания?
Това, че и те пият от това мляко, не е критерий въобще, тъй като те нямат и бегла идея за нормите за безопасност и възможните последствия. Невежеството е сила!
По случайност имам дългогодишни наблюдения в млекопреработвателния бранш. Преди няколко години едни австрийци тъсеха доставчици от селата и оглеждаха малките стопанства, вземаха проби. Бяха потресени - мизерни условия, 95% от кравите с мастит, богат коктейл от какви ли не бактерии беше открит в пробите. На този фон сухото мляко е за предпочитане в пъти.
Пък хитринки и бабките правят, за съжаление. И то не особено дребни хитрини. Например разреждане на млекцето с вода и добавка на свинска мас за по-маслен вид. Виждала съм го и това.
Купувайте мляко само от хора, които познавате ЛИЧНО и на които имате ОБЕКТИВНИ ОСНОВАНИЯ да вярвате.