Отказ на бебето от месни и зеленчукови каши?!

От кърменето, през захранването, до храненето на детето, полезни и вредни храни, рецепти

Отказ на бебето от месни и зеленчукови каши?!

Мнениеот penny » 30 Апр 2014, 13:12

Започнахме завидно добре със захранването, ама то човек да не се похвали за нещо! :oops: Два месеца след като започнахме да ядем всякакви плодови пюрета, месни и зеленчукови каши, изведнъж започнахме и с фасоните! :(

Вече не зная какво да правя – отказва всякакви месни и зеленчукови каши. :shock: Поне пюрета яде с охота, предполагам заради сладникавия им вкус, но за месните и зеленчукови каши мога да забравя! Притеснявам се да не се окаже с липса на някои хранителни вещества, които би трябвало да й доставят тези каши! :roll:

Роди се нормална, сега е малко слабичка, но бях спокойна докато хапваше всичко, сега вече започнаха истинските ми страхове! Кажете случвало ли ви се е и на вас, дали си е само период на фасони или... каква е следващата стъпка? :?
penny
 
Мнения: 498
Регистриран на: 05 Дек 2013, 15:13

Re: Отказ на бебето от месни и зеленчукови каши?!

Мнениеот Ginger » 30 Апр 2014, 13:18

Малката ми племенница имаше подобен период, настина е само период. Все пак е добре да отидеш да я види педи, но не мисля, че имаш основание за сериозни притеснения! ;)
Ginger
 
Мнения: 412
Регистриран на: 04 Фев 2014, 17:01

Re: Отказ на бебето от месни и зеленчукови каши?!

Мнениеот nelkagg » 03 Май 2014, 08:29

Здравейте, отговарям Ви като майка на две живи и здрави деца, и пораснали вече :D . Според мен децата си имат,, вграден дозатор,,, тоест, за да отказват да ядат нещо определено значи има причина затова. Може би , вкуса на пюретата не им допада, а може би самия организъм отхвърля тези храни по някаква причина. Едно нещо винаги е било важно за мен, да не насилвам детето да яде каквото и да било против неговата воля, без значение каква е възрастта му, защото това в бъдеще се отразява на начина му на възприемане на храната и оттам на здравето. Децата трябва да ядат когато са гладни наистина и когато храната им е вкусна. И действително, никой възрастен не яде неща които не му допадат на вкус, защо тогава да караме децата да ги ядат. В природата има богато разнообразие на храни които имат всички необходими за организма хранителни вещества, тук вече говоря на базата на това което ми се наложи да уча по биология за изпит. Ако децата не приемат месо, това е само за добро, протеини има и в зеленчуците и в семената , ядките, гъбите, в пчелния прашец, като последния е с много високо съдържание на протеини. Няма причина да се притеснявате, а за да яде зеленчукови пюрета просто ги направете със същия вкус като плодовите, това е възможно с мъничко захар. Имайте на предвид, че никой традиционален педиатър няма да Ви каже, че детето може да яде вегетарианско меню, просто нивото на медицината не е това което имаме нужда като общество на този етап, но затова пък, се замислете сама, при неразположение на стомаха или сериозно заболяване каквото и да е то, лекарите , всички те веднага забраняват месните продукти категорично. Това логически означава, че месните продукти не са най-добрат за организма ни храна. Най-доброто е това което можем да ядем по всяко време без да има неприятни последици за организма. Може Вашето бебе просто е преродил се вегетарианец :D .
nelkagg
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Май 2014, 08:14

Re: Отказ на бебето от месни и зеленчукови каши?!

Мнениеот Rali_hr » 24 Ное 2014, 12:50

Често приготвяме на децата си някакви отвратителни неща, които ние не бихме яли,ама си казваме, то какво ли разбира и му даваме да ги яде. Разбира се,че трябва да имат предпочитания децата и да имат вкусове. Пробвайте да ги приготвите сами или нещо подобно, без много експерименти.
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Отказ на бебето от месни и зеленчукови каши?!

Мнениеот annydance » 08 Юли 2016, 08:49

Ако смените марката, от която досега сте купували, дали няма да прояде. Понякога не им допадат на вкус от някой производител. А ако вие си ги приготвяте, няма ли да ги хареса?
annydance
 
Мнения: 445
Регистриран на: 06 Ное 2013, 14:13


Назад към Хранене и захранване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта