Мади Ранчева написа:Я кажете коя е най-бързата вечеря, която можете да сготвите, дайте ми идеи и рецепти как се справяте в кухнята, когато трябва да сте майка, домакиня и отговорния човек от офиса
Бързата вечеря е мисия възможна

Уточнявам, че под "бърза вечеря" имам предвид нещо, което се готви в рамките на 30 минути.
Любими примери:
1.Печени чушки с яйца и сирене. Печените чушки (имам във фризера, оставям ги сутринта да се размразят) - срязвам от едната страна, така че да се разтворят. Нареждам един пласт в намаслена тава, изсипвам смес от яйца, сирене, настърган кашкавал, подреждам втори пласт чушки, пъхам в предварително силно загрята фурна. Пекат се не повече от 20 минути. Може да се наръси с настърган кашкавал в последните минутки.
2. Месо върху ориз. Режа на жулиени крехко месо (свинско контрафиле, пилешко, пуешко). Задушавам в малко мазнина и в компанията на 2 скилидки чесън. Когато се зачерви, добавям малко соев сос, бяло вино, куркума и черен пипер. Щом отминат алкохолните изпарения, слагам капака и оставям да се задуши за 10 минути. През цялото това време на другия котлон във вода, в която има и 1-2 лъжици сушени зеленчуци, сварявам ориз. Сервираме месото върху канапе от ориза. Всичко отнема до 30 минути. Вместо ориз може да се ползват оризови спагети - стават за отрицателно време.
3. Задушени зеленчуци - всякакви, каквито имаме подръка. Тази вечер например направих следното: В малко мазнина задуших една глава лук и 2 скилидки чесън, след 5-6 минути добавих 1 зелена, 1 червена, 1 жълта чушка, нарязани на жулиени. След още 5-6 минути прибавих една консерва червен боб, 1 домат, нарязан на ситно, малко къри и сол. След едни последни 5-6 минути добавих сварената през това време половин чаша киноа, разбърках, изключих котлона, сложих капака, оставих да престои 5 минути и сервирах, щедро поръсено с грана падано (любимо ни е).
4. Паста - всякакъв вид.
5. Домашна пица. У нас тестото е с пълнозърнесто брашно, прави се предишния ден, може и по-рано и да е замразено във фризера.
6. Крем супа от зеленчуци.
7. Пържоли или риба на грил тигана, през това време правим салатата.
Това е май. Няколко основни рецепти, няколко варианта на всяка от тях и повече никога няма да сме безсилни пред задачката "бърза вечеря"