Съседите ми – прилепи, как да ги изгоня?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Съседите ми – прилепи, как да ги изгоня?

Мнениеот julianne » 15 Юли 2014, 14:15

Вече пета нощ не успявам да мигна от цвъртящите ми съседи - прилепите. Много ги харесвам, но ми е наложително да ги изгоня, през деня са по-тихи, но все има някой в процепа между панелите. Харесали са си леговището и са се настанили, май цялото семейство.

Снощи на смрачаване видях как излетяха повече от 10 прилепа от там, минаха през терасата и продължиха (то оставаше и някой да се спре на терасата :oops: ), но аз се стреснах много.
Не искам да ги убивам или наранявам по никакъв начин, но не ми дават никакъв покой, искам само да ги изгоня по най-безобидния начин.

Приятели са ми казвали, че прилепи са влизали в стаите им, добре, че на мен такова нещо не ми се е случвало, но май е въпрос на време. Какво ще ми препоръчате, как да изгоня прилепите без да ги нараня?
julianne
 
Мнения: 404
Регистриран на: 27 Ное 2013, 14:50

Re: Съседите ми – прилепи, как да ги изгоня?

Мнениеот JohnLocke » 15 Юли 2014, 14:22

нее, моля ви, оставете животинките, ако е възможно премести се в друга стая да спиш, сега тъкмо са се народили мъниците, не е редно да ги прогонваш :( :( наесен, ако искаш извикайте човек да запуши дупката, ама не точно сега :(
JohnLocke
 
Мнения: 70
Регистриран на: 28 Окт 2013, 14:32

Re: Съседите ми – прилепи, как да ги изгоня?

Мнениеот nushi.kisyova » 19 Авг 2014, 14:54

Малките им не пораснаха ли вече, трябва да са започнали да летят, поне аз така си мисля, но е неизбежно, не вярвам да си тръгнат доброволно, дори и да ги прогониш за сега, няма гаранция, че няма да се върнат!
nushi.kisyova
 
Мнения: 252
Регистриран на: 19 Ное 2013, 12:42


Назад към За дома – съвети и идеи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта