Болки в носа, гърлото и главата

Болки в носа, гърлото и главата

Мнениеот Doli5 » 28 Юли 2014, 16:15

Здравейте, преди два месеца изкарах тежък бронхит от който получих усложнение с болки в бъбреците. Пих антибиотик, но се оказа, че уж имам и някаква алергия и от нея е станал и бронхита. Пих две седмици ериус, но носът ми продължаваше да е запушен, имах болки в гърлото, сухота и от врем на време дълбока кашлица. Постоянно имах усещането, че лигавицата на носа към гърлото и самото гърло са ми подути. Отидох на алерголог и при положение, че й казах, че съм пила 2 седмици ериус тя ми направи тест за алергии. Оказа се, че съм алергична по малко към всичко, но имам ясно изразени стафилококи и стрептококи. Изпоса ми клариназе за 20 дни и 3 вида капки, които да слагам по една седмица. За около 5 дни получих облекчение на симптомите, но всичко се повтаря наново и имам чувството доста по-силно. Носът ми е запушен, но нямам секрет, рядко испявам да го "издухам", гърлото ме боли, главата също, от време на време имам дискомфорт и в ушите. Кашлям рядко, но все едно имамхрачка която не мога да изкарам. Много ки е зле и не знам има ли смисъл да посетя специалист уши, нос и гърло или да търся алерголог. Повечето хора с алергии с които говорих смятат, че не се прави тест през лятото и по време на прием на противоалергично лекарство, но те все пак не са специалисти. Може ли да ме насочите какви мерки да взема или с какъв специалист да се консултирам?
Благодаря!
Doli5
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Юли 2014, 16:12

Re: Болки в носа, гърлото и главата

Мнениеот FramarLekari » 30 Юли 2014, 12:02

Здравейте, Doli5!

Приемът на някои лекарства, като антихистамини, какъвто е и ериуса, може наистина да промени резултата от алергологичния тест.

Подробна информация за алергията и алергологичните тестове може да прочетете тук:
Алергия
Алергологични тестове

Освен изброените от Вас оплаквания, имате си симптоми, свързани с очите - като зачервяване, сърбеж? За първи път ли получавате такава симптоматика?

Може да посетите специалист уши-нос-гърло, който при необходимост ще Ви насочи към специалист алерголог и съответните изследвания за поставяне на диагноза и предписване на подходящо лечение.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със Заболявания уши, нос, гърло (УНГ)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта