Картофените кюфтета – в различни варианти, какъв е вашият?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Картофените кюфтета – в различни варианти, какъв е вашият?

Мнениеот dacka85 » 14 Ное 2015, 23:11

Значи майката му е да сложим сместа в хладилника. И моите се пръскаха така и панировката се опразваше.
dacka85
 
Мнения: 81
Регистриран на: 23 Сеп 2015, 16:58

Re: Картофените кюфтета – в различни варианти, какъв е вашият?

Мнениеот Bambaa » 15 Ное 2015, 15:33

dacka85 написа:Значи майката му е да сложим сместа в хладилника. И моите се пръскаха така и панировката се опразваше.

Така е, картофките трябва да се варят с обелките, след което да се оставят да изстинат вън от водата и да са добре охладени, преди да се направи сместа и са се оформят на кюфтенца, ако се добавя сирене или извара, то те също трябва да бъдат сухи, без суроватка
Аватар
Bambaa
 
Мнения: 590
Регистриран на: 30 Апр 2014, 16:28

Re: Картофените кюфтета – в различни варианти, какъв е вашият?

Мнениеот Mon_ton » 26 Ное 2015, 15:11

С обелките ако се оставят извън водата после как успявате да ги обелите лесно?? Не залепва ли обелката за картофа?
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: Картофените кюфтета – в различни варианти, какъв е вашият?

Мнениеот red_eyes » 26 Ное 2015, 16:07

Mon_ton написа:С обелките ако се оставят извън водата после как успявате да ги обелите лесно?? Не залепва ли обелката за картофа?

Мне, всъщност лесно се бели, но може да се направи това докато са си топли :idea:
Аватар
red_eyes
 
Мнения: 487
Регистриран на: 18 Дек 2013, 16:12

Re: Картофените кюфтета – в различни варианти, какъв е вашият?

Мнениеот Jully » 23 Авг 2016, 15:13

Задължително трябва да се правят студени, когато се оформят. Аз правя това лято много често с картофки, твътре слагам на парченца беконче или шунка, много кашкавал, сирене ;) оформят се и се пържат, стават много апетитни :) Но наистина е добре сместта да е стояла в хладилника, тогава кюфтето се държи здраво цяло. :)
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Картофените кюфтета – в различни варианти, какъв е вашият?

Мнениеот belleville » 23 Авг 2016, 15:28

Аз слагам и сурово яйце и малко брашно, за да не се разпадат.
belleville
 
Мнения: 253
Регистриран на: 26 Сеп 2014, 14:39

Re: Картофените кюфтета – в различни варианти, какъв е вашият?

Мнениеот Rali_hr » 16 Сеп 2016, 10:52

Jully написа:Задължително трябва да се правят студени, когато се оформят. Аз правя това лято много често с картофки, твътре слагам на парченца беконче или шунка, много кашкавал, сирене ;) оформят се и се пържат, стават много апетитни :) Но наистина е добре сместта да е стояла в хладилника, тогава кюфтето се държи здраво цяло. :)

Ехе, много богата рецепта! :) Панираш ли ги в нещо?
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Картофените кюфтета – в различни варианти, какъв е вашият?

Мнениеот Andrey » 16 Сеп 2016, 13:15

Както се казва, като на баба други няма! Но днес попаднах на много добра идея за картофени кюфтета, веднага ще ви я споделя: https://www.facebook.com/chefclubtvmexi ... 794533088/
Аватар
Andrey
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 20 Ное 2014, 10:04

Re: Картофените кюфтета – в различни варианти, какъв е вашият?

Мнениеот Kremiliya » 16 Сеп 2016, 13:47

Андрей, доста богати картофени кюфтета, със сигурност ще са много вкусни! :) Добра идея е това и ще ги пробвам тези дни, много обичам така запържена кайма да ползвам като каквото и да ебило, така че със сигурност ще ни харесат у дома.
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1865
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Re: Картофените кюфтета – в различни варианти, какъв е вашият?

Мнениеот PasDeDeux » 16 Сеп 2016, 14:42

Много тежки на вкус ми изглеждат с тази запържена кайма и другите съставки.
PasDeDeux
 
Мнения: 423
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:53

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта