Snejna написа:Печените чушки ги слагам във всичко, последно си правих нахут с печени чушки, супер вкусотия просто
)
Днес си носих подобна салатка за обяд в офиса - нахут, печени чушки, малко червен лук, няколко стъбла целина, магданоз. Сосът на салатата забърках от лимонов сок, зехтин, тахан и хималайска сол. Много вкусно!!
Друга любима салатка с печени чушки: червен боб, печени чушки, зелен лук, магданоз, лимон и зехтин. Към това може да се добави и царевица.
Още една: Печени чушки, белени домати (зимата добре става с чери, няма нужда да се белят), чесън, зехтин, сирене.
И нещо бързо за вечеря: Печените чушки се разрязват по дължина и се разтварят. Нарежда се един пласт в намаслена тава. Отгоре се сипва смес от яйца, сирене, настърган кашкавал (черен пипер по желание). Следва втори пласт чушки. Пече се на около 200 градуса. Към края на печенето може да се поръси с настърган кашкавал.