Не зная дали до момента съм попадала на качествена и истинска куркума, но винаги щом сложа в супата или ориза, то те стават електриково жълти, но без особен вкус или аромат, какъвто би трябвало да има истинската куркума!
Затова се питам - ако то тази е фалшификата, коя е истинската и къде да я намерим?! След като не може да се намери истинска куркума, не можем и да я използваме с лечебна цел Мисля, че и истинската и фалшификата изглеждат така, т.е. няма особена разлика в цвета, но само в това няма разлика!
Според вас, ако държим да използваме куркума с цел да подобрим здравословното си състояние, не е ли по-добре да я приемаме като хранителна добавка?
Поразгледах и забелязах, че доста от фирмите произвеждат и куркума като хранителна добавка на капсули, можете ли да ми препоръчате нещо по-специално и смятате ли, че е по-добре да се приема под формата на добавка, от колкото като подправка с неясен произход?