Elica написа:а как точно се прави изобщо хляб с лимец, а не само от лимец?
А как е на вкус? Ако му се сложат повече семена дали ще стане добре или обратното?Pipilota написа:Може да се направи и само от лимец хляб, но става малко по-слегнал, а не бухнал, добре де, определено не бухва много, да не кажа хич. Рецептата ми е много лесна: 3ч. брашно от лимец, 1.5ч. вода, половин кубче мая, щипка сол и захар. ) И накрая можеш да поръсиш със семки и дори да си наръсиш още някви неща вътре - разни семки.
fliorza@mail.bg написа:Правя си от време на време хляб от лимец! Това брашно е пълнозърнесто и хляба не става пухкав като от бяло брашно, но е много здравословен и засища! По добре е да се прави с квас! На става и с мая. Замесва се като обикновенния хляб, втасва и се пече, но не се надига много.
miron написа:fliorza@mail.bg написа:Правя си от време на време хляб от лимец! Това брашно е пълнозърнесто и хляба не става пухкав като от бяло брашно, но е много здравословен и засища! По добре е да се прави с квас! На става и с мая. Замесва се като обикновенния хляб, втасва и се пече, но не се надига много.
Обясни моля ти се как точно се прави, отделно освен с лимец какво друго брашно се слага?
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта