Alex_mor написа:И на мен ми хареса.
Аз си направих даеж преди няколко дни патладжан и червена чушка на пастет, получи се супер, с малко маслини става номер едно ;)
iwoni написа:Този от магазина аз не го харесвам и изобщо не го купувам. Но не съм много и по домашните пастети, не се сещам да правя такива работи, макар и постни. Много трудоемко ми се струва, да вариш/печеш, да мелиш/пасираш. Дълга и широка.
Yunona написа:За първи път направих "Баба Гануш" и много ми хареса.
Това е арабски (или турски?) пастет от печен и белен патладжан, сусамов тахан, лимон, зехтин, чесън, магданоз (може и малко кимион). С тънка филийка препечен черен хляб е мноооого вкусно. Със сигурност ще го правя често.
Andrey написа:Я разкажи малко по-подробно. Семенцата на патладжана остават ли, смила ли се, или се намачква с вилица? Имам един сусамов тахан, може би с поизтекъл срок ама това няма да го гледам..
Назад към Вегетарианци и вегани
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта