След като цените на лимоните отново спаднаха се върнах съм един сутрешен ритуал - пиенето на лимонов сок! Все още обаче не съм си купила от онези ел.преси или сокоизстисквачки, затова работя на ръка и често не мога да изцедя лимона до край
Но пък попаднах на един начин, който се прилага и при доматите, завираш вода, махаш от котлона и топваш за около 5 мин. лимоните вътре, след това предполагам са доста по-меки и по-лесни за цедене разбира се, щукна ми въпросът - какво се случва с витамините в лимоните, дали всичко си остава на мястото или има такива, които се разграждат бързо благодарение на топлата вода или пък кората е достатъчна, за да предпази всички полезности и да ги задържи в лимоните
Че е по-лесен този метод, няма спор, но дали е и полезен? Дали не се оказва, че най-накрая пиеш една кисела вода