Най-големите и забавни провали в кухята

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Най-големите и забавни провали в кухята

Мнениеот rabotnata pchela » 09 Фев 2015, 17:01

Не може да не ви се е случвало да сготвите нещо, да вложите цялото си старание и любов в ястието и накрая резултата да ви изненада, но определено неприятно! :)
Днес беше денят на моя най-голям провал в кухнята и да си призная ми стана много забавно! Сега ще ви го покажа:
ve4erqta;).jpg
ve4erqta;).jpg (43.94 KiB) Прегледано 938 пъти

Това са чушки, които грижливо бях прибрала в гнездо от тесто, малко кашкавалче и нещо от типа на пица да речем! Представях си го страхотно, а и така ухаеше... първите минути. :lol: Нещо обаче се обърка и ястието ми застана на чело на най-големите ми провали в кухнята, а и кухнята после беше едно забавно одимено място. :lol: :lol: :lol:
Учудвам се, че комшиите не са повикали пожарната, но да си призная, аз често забравям неща, докато готвя и често се провалям, а кухнята ми мирише винаги на пушек, та предполагам, че на хората вече им е забавно и не обръщат особено внимание на моя кулинарен шедьовър. :lol: :lol: :lol:
Вие не може да нямате някой друг провал, който макар в началото да ви е било тъжно, после със сигурност ви е станало забавно, затова споделете любимите си провали в кухнята! :idea:
Аватар
rabotnata pchela

Re: Най-големите и забавни провали в кухята

Мнениеот Anka » 09 Фев 2015, 17:12

Оле, кога я сътвори тази красота? Прилича наистина на прегоряло.. нещо! :shock: :shock: :shock: Мога само да си представям какъв дим и пушек излизат от вас!
А аз лично не готвя у нас особено много, да не кажа почти хич, все още това го прави мама, но имам един любим пример от интернет за кухненски провал:
Pizza-fail.jpg
Pizza-fail.jpg (35.35 KiB) Прегледано 932 пъти

Предполагам, че не е било много вкусно! :lol: :lol: :lol:
Аватар
Anka

Мнениеот Локумът » 09 Фев 2015, 17:29

Така и аз мога да ги готвя пиците, особено пък изгорели много ги владея нещата. Почти винаги, когато готвя нещо после се оказва, че нещата са ми изгорели и съдовете дори стават за хвърляне, просто съм професионалист, нез нам обаче защо жена ми вече категорично ми забранява да готвя! :(
Аватар
Локумът

Мнениеот Mon_ton » 09 Фев 2015, 17:39

Е, как можа това така да го изгориш, не го ли усещаш!? :shock:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Malina » 09 Фев 2015, 18:07

Аз скоро готвих едно зеле, искам да ви кажа, че такъв пушек не съм виждала, но не съм снимала, тенджерата директно замина в коша!
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Slavena » 09 Фев 2015, 18:13

НИкога не се провалям, готвя много вкусно и си пазя яденето да не се развали!
Slavena

Мнениеот Pipilota » 10 Фев 2015, 10:45

Обещавам да започна да снимам! Толкова съм добра в провалите, когато готвя, че скоро могат да ме обявят за царица на фейсбук маднжите. :lol: :lol: :lol:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот S_Milenska » 10 Фев 2015, 12:57

Случвало ми се е да сложа да се готви пиле с ориз и да го забравя и да се сетя чак на сутринта... От тавата ми нищо не ставаше повече, за щастие не знам как но не се беше запалило, че и това си беше възможно.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот rabotnata pchela » 10 Фев 2015, 15:56

Вчера как не се сетих да ви разкажа за най-големия ми провал! :) Реших да правя крем карамел, обаче ме домързя да изваря единичните формички и си викам, хората правят в тави и аз извадих една йенска тава и реших, че е супер подходяща и мързеливо подведена от информацията от интернет и къде ли не, реших да топя захарта директно в тавата. До тук добре - мушнах я във фурната, обаче по едно време ми доскуча и си викам ще я сложа на котлона на бързо да се стопли и айде слагам да се пече. Започнах да разтапям на котлона захарта и всичко беше перфектно, но реших да размърдам карамела да отиде навсякъде. Но не съобразих, че другия край на тавата е поне с температура на половина!!! И съответно тавата се разполови (после като се замислих за щастие хвръкна частта в противоположна на мен посока, иначе можех да си умра достойно за наградите Дарвин!). Но това не беше всичко, карамела се изсипа в/у печката и започна да гори и то буквално, в този момента бях в положението, в което и ти е смешно и ти се реве и се чудиш дали скоро ще запалиш нещо! :mrgreen: :lol: :lol: :lol: Това ми е бил най-големият провал в кухнята.... засега! :roll: :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Mon_ton » 10 Фев 2015, 16:27

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Нямам какво да кажа след горния пост! А аз си мислих, че след като правих паяжина върху сладкиш а тя изчезна при печенето съм се провалила и съм имала истинска катастрофа! :shock:
Аватар
Mon_ton

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети