Въпросът е към вегетарианци, аз не съм, но пък от няколко години драстично ограничих приема на месо и се чувствам страхотно

Разнообразието от възможности е неподозирано, все още не спирам да се удивявам. Принципно моето готвене е бързо и просто, защото нямам достатъчно свободно време, но пък така е по-здравословно

Много обичам пълнени чушки например - с ориз и със задушени лук, морков, подправки. По-различна (и много вкусна) комбинация е с просо, черна леща, задушен лук, морков, тиквичка, подправки.
Тиквички на грил тиган, смесени с киноа и зеленчуци. Изобщо тиквички всякакви - пълнени също са страхотни.
Кус-кус със зеленчуци.
Всякакви зеленчукови супи - тип градинарска или крем супа.
Печени зеленчуци върху хартия - режа ги на големи парчета, разбърквам ги с малко олио, пека във фурната на средна към висока температура. Сервирам ги, поръсени с някое любимо сирене. Добре стават по този начин лук, морков, разноцветни чушки, гъби, брюкселско зеле, пащърнак...
Зелен фасул - сготвен на яхния или набързо задушен с други зеленчуци в тигана. Обичам и мусака от зелен фасул с ориз, топла салата от зелен фасул, лук, морков и чесън.
Гъби - пълнени с наситно нарязани и задушени лук, чесън, моркови (и сирена, ако искаш).
Броколи - сварени на пара за 5-6 минути и после може да се направят на салата, да се смесят с други (задушени) зеленчуци, да се запекат със сирена или да се сервират с някакъв сос...
Гъста супа от червена леща с много подправки - кимион, кориандър, чер пипер, чили, джинджифил.
Вчера си носих в офиса салата от дребен бял боб, печени червени чушки, грилован патладжан, червен лук и магданоз. Беше много вкусна. Същата салата става страхотна и с нахут.
Изобщо салататите са голямата ми страст - безкрайни възможности, лесно, бързо, вкусно

Ако се сетя още нещо, ще пиша пак.