Наистина ли е възможно да бъде запазена матката при отстраняването на миома?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Наистина ли е възможно да бъде запазена матката при отстраняването на миома?

Мнениеот niya_mazova » 12 Фев 2015, 17:26

Привет!
В няколко от темите, които съм пускала тук споменавах, че опитите ни с приятеля ми да имаме дете са неуспешни. Оказа се, че имам миома, която странно как никой до сега не е забелязал :|или е решил, че не е нещо, което да буди притеснение? Но това е без голямо значение за този момент.
article.jpg
article.jpg (19.34 KiB) Прегледано 1300 пъти

Четох много в интернет, тъй като ме посъветваха да направя операция и се оказа, че може и да е възможно да бъдат спасени матката и яйчниците ми, на което адски много се надявам.

Информацията, на която попаднах е сравнително стара, затова реших да се доверя на хората, които са преживели такава операция и са им запазили и матката, и яйчниците :idea:

Много ще съм благодарна на всяка информация, която ще ми дадете относно това при какви случай ще могат да бъдат запазени матката и яйчниците, при премахване на миомата, очакват ме още прегледи преди да се реши нещо окончателно, но трябва да съм подготвена!
Благодаря предварително! :)
niya_mazova
 
Мнения: 443
Регистриран на: 01 Окт 2013, 16:58

Re: Наистина ли е възможно да бъде запазена матката при отстраняването на миома?

Мнениеот Mamacita » 12 Фев 2015, 17:29

От много неща зависи, но да, има шанс да бъдат спасени и яйчниците, и матката, просто лекарите ще ти кажат по-подробно, ние и да искаме няма как да помогнем в момента, освен да ти дадем кураж! Пиши като има някаква развръзка!
Mamacita
 
Мнения: 250
Регистриран на: 13 Дек 2014, 10:52

Re: Наистина ли е възможно да бъде запазена матката при отстраняването на миома?

Мнениеот FramarLekari » 12 Фев 2015, 18:04

Здравейте, niya_mazova!

Лечението на миомата зависи от вида на миомата - нейната локализация, посока на нарастване, големина, симптоматиката и т.н. Тук може да прочетете информация за видовете лечение при миома: Лечение на миомата

Обсъдете с лекуващия Ви гинеколог оптималното и най-подходящо лечение за Вашия случай.

Успех,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Наистина ли е възможно да бъде запазена матката при отстраняването на миома?

Мнениеот Pipilota » 13 Фев 2015, 10:29

Наистина, освен кураж друго не можем да ти дадем, обсъди положението с няколко лекари ако трябва, консултирай се и преценете добре всички възможности за в бъдеще и много късмет и положителна развръзка! :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Наистина ли е възможно да бъде запазена матката при отстраняването на миома?

Мнениеот ToniT » 03 Юни 2015, 23:37

Наистина всеки случай е индивидуален, но поне за да се включа в даването на кураж ще те уверя, че е възможно матката да бъде запазена, но само специалист ще каже какви са възможностите при теб.
Моята сестра имаше малка миома, която откриха и отстраниха при лапароскопско изследване по друг повод. На този етап тя нямаше деца и не беше планирала бременност, няколко години по-късно забременя, износи бременността и роди нормално и вече даже се стягат за училище. Тя беше попреминала 30г и пак всичко си беше наред.
Пиша ти това за да не се шашкаш предварително, стреса може да е много голям за теб, а дори не знаеш още какво точно е състоянието ти, няма нужда да си го причиняваш. Тепърва ще трябва да бъдеш силна, особено при положителна развръзка, нали!
ToniT
 
Мнения: 9
Регистриран на: 17 Апр 2015, 19:45

Re: Наистина ли е възможно да бъде запазена матката при отстраняването на миома?

Мнениеот maminka » 05 Юни 2015, 01:23

Доколкото зная е добре да се вземат под внимание различни лекарски мнения, тъй като в повечето случаи предлагат едно, а се оказва, че има шансове и за по-благоприятни за теб варианти
maminka
 
Мнения: 383
Регистриран на: 17 Фев 2014, 15:14


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта