Много обичам картофи по селски и винаги, когато сме на бирария или ресторантче си поръчвам. С годините започнаха да правят доста неядливи, ако мога да се изразя така, картофите по селски, едни такива сухи и тричави, все едно са били размразени и стоплени в микровълнова.
Иска ми се да си приготвя у дома такива картофи по селски, ама от онези, които преди сервираха в заведенията, нали си спомняте?!
Има ли шанс да станат също толкова вкусни и как се случва този номер? Трябва ли да са предварително бланширани или с някакви по-специални подправки да се овкусят, за да станат като едновремешните картофи по селски?
Всъщност живея в много голямо неведение - как всъщност се приготвят, дали са пекани или се правят на тиган, или пък се пържат, въпреки че не ми се вярва?