Много обичам панирана риба, но винаги я правя по един и същи начин – панирана само в каша от брашно. Не, че се получава зле, но не мога да направя тази вкусна коричка:
А всички рецепти, които виждам за панирана риба са със забранената комбинация от миналото – яйца, мляко, риба! Знаем, че беше забранено да си хапваме тези продукти заедно с рибата и така сме научени и до днес. Обаче като гледам рецептите, стигам логично до извода, че явно не се спазва вече тази „забрана“ и комбинацията е съвсем в реда на нещата.
Но все пак друго си е да питаш истински хора. Кажете вие спазвате ли все още забраната за комбинацията от риба, мляко и яйца, която я имаше в миналото, или не робувате на подобни забрани?
Случвало ли ви се е да имате проблеми, след като сте хапвали риба с яйца или мляко? Пък и може да споделите някоя рецепта за панирана риба с или без яйца и мляко, ще се радвам А имате ли на идея от къде се е появила тази забрана, която спазваме дълги години в миналото, точно за рибата, яйцата и млякото?