Бижу написа:Напълно разбирам препоръката ви и осъзнавам вредата от капките за нос, но аз съм с вече с хроничен хипертрофичен ринит и не мога да дишам през носа, и да спя спокойно, ако вечер не сложа по една капка в двете ноздри. Това продължава вече години наред и се опасявам, че не след дълго време ще бъда ваш пациент дори и да не искам това. Когато тази необходимост стане неизбежна, ще ви потърся лично и се надявам да ми помогнете.Dr Galen Shivarov написа:Горещо ви препоръчвам да преустановите използването на
носни капки,ако съдържат Ксилометазолин,защото допълнително влошават състоянието на конхите и водят до зависимост.Аз лично не ги използвам от 15 години.
Не искам при сина ми да се получи същото и затова бих искала още с появата на първите подобни симптоми като при мен преди години, да се направи най-доброто, за да не се получи същото развитие на нещата.
Бяхме на консултация с личният ни лекар, след като антихистаминовите таблетки не помогнаха и сега изписа капки за нос, които приготвиха в аптеката. Те съдържат по една ампула от следните: дексаметазон, адреналин, алергозан, гентамицин и дестилирана вода; с дозировка 2 х 2 капки в двете ноздри. Малко по-добре е положението.
Още веднъж благодаря за отговорите ви!
Благодаря.Радвам се ,че съм бил полезен.