Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 22 Юни 2013, 13:00

Alex87 написа:Здравейте, д-р Шиваров. От 3 месеца не мога да се излекувам.Първо личната лекарка ми изписа някакви антибиотици които пих 5 дни и не се излекувах от тях.Ходих на УНГ , при което ми казаха,че имам синузит и ми изписаха капки Виброцил и противоалергични,от които ми стихна кашлицата.После още едни капки за нос противоалергични и противоалергични хапчета които пих още около 7 дена...от тогава мин месец и още кашлям,гърлото ми е ужаснио зачервено,вечер ми се стича един секрет,който много ме дразни.но нямам никакво главоболие, болки или др симптоми на синузит,нито запушен нос или хрема.Чудя се дали съм все още за УНГ или др специалист.БИхте ли ми дали някакъв съвет...?

Здравейте!Аз мисля ,че е необходим преглед от УНГ специалист.Поздрави!
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот asen4o » 09 Юли 2013, 15:50

Здравейте д-р Шиваров. имам ОГРОМЕН за сега нерешим проблем: запушане на носа. Носът се запушва през 2 часа от 2 години, впръсквам спрейчета , като най - често използван африн или муконазал + спрей, те ме отпушват най - добре. Нямам крива ностна преграда, тествах се против алергии при известен професор в София - 22 алергена и не съм алергичен към нито един от тях,Сливиците са ми извадени като дете, сега съм на 24 години,взимаха ми секрет и се появиха някакви стафилококи, които след различни лечения пак си ги има, правиха ми снимка на главата и се оказа че имам хипертрофия на ностна лигавица според едни доктори и хипертрофия на ностни конхи според други. Диагнозата едно и също ли е или са две различни? Предлагат ми електрокоагулация и каутеризация, изгаряне на ностна лигавица с пълна упойка? Само това ли е изходът?
Лечебни заведения в които съм бил: Поликлиника Благоевград -5 доктора, ВМА-Златанов, ИСУЛ - 2 доктора Бенов и Кънчева, Токуда - Д-Р Манов.
спрейовете и медикаменти които съм приемал от всички лечения:
бактробан
клацид
нео- ринактив
алергодил
африн
фариностим
назонекс
мукуназал +
ажамис
фусидин мас
отривин
олинт
кларитин хапчета
дипрофос инжекция
низита
клиндамицин
фортекал и др.
asen4o

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 09 Юли 2013, 17:13

asen4o написа:Здравейте д-р Шиваров. имам ОГРОМЕН за сега нерешим проблем: запушане на носа. Носът се запушва през 2 часа от 2 години, впръсквам спрейчета , като най - често използван африн или муконазал + спрей, те ме отпушват най - добре. Нямам крива ностна преграда, тествах се против алергии при известен професор в София - 22 алергена и не съм алергичен към нито един от тях,Сливиците са ми извадени като дете, сега съм на 24 години,взимаха ми секрет и се появиха някакви стафилококи, които след различни лечения пак си ги има, правиха ми снимка на главата и се оказа че имам хипертрофия на ностна лигавица според едни доктори и хипертрофия на ностни конхи според други. Диагнозата едно и също ли е или са две различни? Предлагат ми електрокоагулация и каутеризация, изгаряне на ностна лигавица с пълна упойка? Само това ли е изходът?
Лечебни заведения в които съм бил: Поликлиника Благоевград -5 доктора, ВМА-Златанов, ИСУЛ - 2 доктора Бенов и Кънчева, Токуда - Д-Р Манов.
спрейовете и медикаменти които съм приемал от всички лечения:
бактробан
клацид
нео- ринактив
Здравейте!Най-вероятно става въпрос за хипертрофия на носните конхи/което е често срещано/.Ако не се повлиявате от медикаменти решението е оперативно,като най-добрия метод за сега ,който и аз използвам е -радиохирургия на конхите/най-щадящ и т.н./Поздрави!
алергодил
африн
фариностим
назонекс
мукуназал +
ажамис
фусидин мас
отривин
олинт
кларитин хапчета
дипрофос инжекция
низита
клиндамицин
фортекал и др.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот asen4o » 09 Юли 2013, 20:11

Имам и друг въпрос, колко време е необходимо за възстановяването след операцията? Колко време седя с тампони ( тампоните ме притесняват най - много , защото имам чувството, че въздуха поеман от устата няма да ми е достатъчен)?Среден период на престой в болничното заведение?Цена на такъв вид операция?
asen4o

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 10 Юли 2013, 08:45

asen4o написа:Имам и друг въпрос, колко време е необходимо за възстановяването след операцията? Колко време седя с тампони ( тампоните ме притесняват най - много , защото имам чувството, че въздуха поеман от устата няма да ми е достатъчен)?Среден период на престой в болничното заведение?Цена на такъв вид операция?

Здравейте!Възстановителен период-около една седмица.Престой с тампони 24 часа.Среден престой в болнично заведение-24 часа.Цена на операцията -ако сте осигурен -по клинична пътека,заплаща се само консуматива/апликатора за радиохирургия/на касата на болницата -280 лв.Поздрави!
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот asen4o » 10 Юли 2013, 14:59

Болезнено ли е махането на тампоните и като цяло операцията? Питам защото съм много страхлив и както се очертава ще трябва да мина през тази операция. След свалянето на тампоните започвам ли да дишам с носа ?, защото чета че хора които са минали по този път имат следоперативен отток и започват да дишат след 2-3 седмици? През кое време от годината е най - благоприятно за направата на такава процедура?
Има ли отток в гърлото след операцията?
Нещото което много ме притеснява и опасява: възможно ли е след тази операция да се изсуши носът и да имам т. нар. "сух нос"?
Какъв е периода за планиране на такава операция?
Мерси за отговорите, задавам разпокъсани въпроси защото възникват в мен с времето. Благодаря за отговорите!
asen4o

Мнениеот asen4o » 10 Юли 2013, 15:20

Има ли махане на някаква мъртва тъкан след сваляне на тампоните ?Как продължава следоперативното лечение? Има ли някаква намеса , интервенция?
asen4o

Мнениеот sea78 » 13 Юли 2013, 22:39

Здравейте д-р Шиваров,
от известно време имам проблем. Събират ми се сухи секрети нагоре в носа,от което ми се запушва и затруднява дишането.Сутрин като ги чистя трудно се махат и има засъхнала кръв. През деня отново се запушва и дори не мога да ги премахна - образуват се корички и става болезнено.Мажа с ментов вазелин,но има временен ефект.
По принцип често боледувам от хрема,най-вече зимата.Като дете ми лекуваха синузит и ми правеха пункция. Незнам има ли връзка и какво да мисля, но ако може да ми дадете някакъв съвет- за спрей или мазило....
Блг
sea78

Мнениеот Krastanova » 15 Юли 2013, 16:48

Добър ден Д-р Шиваров.Въпросът ми се отнася за съпруга ми,който е на 30г. Проблемът му започна март месец.Всичко почна с шумене в едното ухо.След известно време шуменето се появи и в другото ухо.Започнаха и болки в областа на лимфните възли.Отидохме на специалист уши-нос-гърло,който каза че му няма нищо и изписа само лекарства за алергия.Но проблема въобще не се оправи,напротив нещата се задълбочиха.Отидохме на втори специалист,който ни каза че има гноен отит и че има две възможности,да остане в болница и да му спукат тъпанчетата,за да премахнат течноста или да направи курс с антибиотици.Решихме,че ще пробваме първо с антибиотиците.Изпи си хапчетата и нещата се пооправиха.Ходихме на контролен преглед и всичко беше наред.Но след седмица две започна всичко наново,най-вече шума в ушите.Отидохме на трети специалис,но той потвърди че всичко е ок и му назначи поддържащо лечение за един месец.Да но до ден днешен шума в ушите му продължава.Мойте наблюдения са,че когато се ядоса започва да се оплаква,че ушите му зашумяват.Моля Ви да ни насочите какво точно може да е и къде да отидем.Вече се чудя дали е за уши-нос-гърло или за невролог...Благодаря Ви за отделеното време.
Krastanova

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 15 Юли 2013, 17:22

asen4o написа:Болезнено ли е махането на тампоните и като цяло операцията? Питам защото съм много страхлив и както се очертава ще трябва да мина през тази операция. След свалянето на тампоните започвам ли да дишам с носа ?, защото чета че хора които са минали по този път имат следоперативен отток и започват да дишат след 2-3 седмици? През кое време от годината е най - благоприятно за направата на такава процедура?
Има ли отток в гърлото след операцията?
Нещото което много ме притеснява и опасява: възможно ли е след тази операция да се изсуши носът и да имам т. нар. "сух нос"?
Какъв е периода за планиране на такава операция?
Мерси за отговорите, задавам разпокъсани въпроси защото възникват в мен с времето. Благодаря за отговорите!

Здравейте!Махането на тампоните е неприятно ,но става за секунди.Операцията не е болезнена.След свалянето на тампоните има дишане ,което постепенно се подобрява все повече.Септември месец е подходящ,но разбира се ние оперираме целогодишно.Поздрави!
Аватар
Dr Galen Shivarov

ПредишнаСледваща

Назад към Архив