Любимите ни рецепти с тиквички!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Любимите ни рецепти с тиквички!

Мнениеот Malina » 21 Апр 2017, 15:42

Такива рулца подобни съм правила, с извара, кашкавал, майонеза, шунка, гриловани тиквички и се слага пълнежа и се навиват и се хапват така или се запичат с малко кашкавал отгоре.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 1700
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Любимите ни рецепти с тиквички!

Мнениеот Yunona » 22 Апр 2017, 18:24

Снощи направих много вкусна фритата с тиквички.
Две тиквички, настъргани на едро ренде, посолени, оставени да си пуснат водата и изстискани добре, се смесват с нарязан зелен лук, зелен чесън, сух риган и босилек, 6 яйца, 150 г бяло сирене и 80-100 г жълто сирене (гауда, ементал, чедър или кашкавал). Може да си оставим от жълтото сирене за наръсване отгоре към края на печенето. Добавя се и малко прясно мляко (аз слагам кисело). Разбърква се и се пече в намаслена тавичка на 200 гр. с вентилатор. Сервира се със зелена салата или просто с нарязани домати. Прекрасна лека вечеря :)
Yunona
 
Мнения: 712
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Любимите ни рецепти с тиквички!

Мнениеот renetka » 24 Апр 2017, 12:33

Notification написа:И аз много обичам тиквички. ще ви кажа нещо много любимо, което на много хора убягва, а си го поръчат по заведенията.
Хрупкави тиквички
Нарязвате желаното количество тиквички на много тънко и на дължина, най-добре с белачка. Слагат се за 30 минути в купа с много студена вода с добавени няколко кубчета лед.След това се изваждат от там и се изцеждат. "Панират" се само в царевично брашно (Не се слага сол!!!!!!!!!!!!). Пържат се до златисто и се оставят върху кухненска хартия да се отцедят и се прехвърлят в друг съд. Много вкусни и хрупкави, точно като по заведенията. :utensils:


направо ми потекоха лигите. толкова обичам леле
renetka
 
Мнения: 599
Регистриран на: 09 Фев 2015, 18:07

Re: Любимите ни рецепти с тиквички!

Мнениеот Jully » 27 Апр 2017, 12:29

На мен такива тиквички не ми харесват, които са толкова тънко нарязани, сякаш и вътре прегарят. Повече ми харесват, ако отвън за хрупкави, а вътре меки, но това трудно се постига.
Аватар
Jully
 
Мнения: 1089
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта