Вчера попаднах на една статия, която не съм сигурна как да тълкувам!
Понеже съм на диета и реших да се поинтересувам малко повече от калории и това как е добре да са сготвени ястията, за да са възможно по-малко калорични, та разбрах, че калориите варират особено, например при варенето на супите калориите спадат едва между 2 и 4%, докато при свинското с 10 пъти повече!
В такъв случай не мога да разбера защо, когато съм на диета не мога да хапвам това, а се налага да си мия стомаха със супи?! Не зная как реално се променят калориите на различните продукти, когато се преработят, но все си мисля, че след това, което прочетох няма абсолютно никакво значение дали си ял супа или пържола, освен ако не е пържена
А кои са начините за преработка на различните продукти, за да се променят калориите, към по-малко, разбира се
И най-вече стрували ли ви се вярно това разсъждение за еднаквата калорийност на свинските пържолки със супата?