luchia@marco написа:А какъв е този тип месене с изтегляне, аз не знаех, че съществува такъв а домашен козунак на конци не съм яла от дете...
Yunona написа:luchia@marco написа:А какъв е този тип месене с изтегляне, аз не знаех, че съществува такъв а домашен козунак на конци не съм яла от дете...
Не месиш тестото, като го поддържаш във вид на топка, а използваш изтеглящи напред движения, после прегъваш назад и пак напред и т.н. Сетих се, че и изтеглянето и усукването на фитили преди сплитането допринася за образуването на конци.
YoLindi написа:А какво трябва да е тестото, по-жилаво, по-мазно, какво трябва да стои като консистенция
Anka написа:То много зор месенето, добре че има хлебопекарни и с тях лесно може да се омеси всичко, което трябва. :)
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта