Кой се грижи за децата ви - вие или роднините ви?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Кой се грижи за децата ви - вие или роднините ви?

Мнениеот lussy » 14 Юли 2015, 14:24

Разбирам, че това е мила гледка, ама някак не мога да си представя постоянно да си оставям децата на майка ми, на баща ми или на свекърите :idea:
grandma_and_little_girl.jpg
grandma_and_little_girl.jpg (22 KiB) Прегледано 1017 пъти

Сега ми се иска да отидем на почивка само двамата с мъжа ми, децата могат да издържат без нас една седмица, но някак не ми е удобно, а и никога не съм ги оставяла, дори за една нощ да спят някъде другаде, освен в леглата им!

Според вас нормално ли е някой друг да се грижи за децата ви, когато отсъствате или по принцип, докато сте на работа, да кажем? :roll: Аз много държах да си отгледам самичка, така че да зная на какво съм ги научила и да не се чудя откъде им идват вредни и досадни навици, например :!: А при вас какво е положението? :roll:
lussy
 
Мнения: 421
Регистриран на: 02 Окт 2013, 11:45

Re: Кой се грижи за децата ви - вие или роднините ви?

Мнениеот miron » 14 Юли 2015, 14:49

Бабите също имат право да се радват на децата си, нас главно бабите са ни отгледали, тъй че какво се притесняваш, пращай ги и се притеснявай за родителите ви , че ще им търпят капризите да реват по майка си, от която не са се отделяли изобщо. :mrgreen:
miron
 
Мнения: 668
Регистриран на: 22 Мар 2015, 11:01

Re: Кой се грижи за децата ви - вие или роднините ви?

Мнениеот Lisica » 14 Юли 2015, 15:13

Едно време беше нормално децата да ходят при бабите си, почти всеки уикенд бях или при едната или при другата, а през ваканциите за по седмици при всяка. Сега е различно, не знам родителите ли не искат да си оставят децата, бабте ли избягват да се грижат за чужди деца..
Аватар
Lisica
 
Мнения: 1044
Регистриран на: 25 Мар 2015, 09:55

Re: Кой се грижи за децата ви - вие или роднините ви?

Мнениеот Harmony » 14 Юли 2015, 15:14

miron написа:Бабите също имат право да се радват на децата си, нас главно бабите са ни отгледали, тъй че какво се притесняваш, пращай ги и се притеснявай за родителите ви , че ще им търпят капризите да реват по майка си, от която не са се отделяли изобщо. :mrgreen:

Да бе ама след това ще питаш защо детето ти е 200 килограма и се държи с тебе като с някоя от многото лелички, много е лесно така за родителите, ама за бабите не е, а и как се става човек, нещата никак не са като едно време!
Аватар
Harmony
 
Мнения: 516
Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:20

Re: Кой се грижи за децата ви - вие или роднините ви?

Мнениеот Fancy » 14 Юли 2015, 15:22

Ами аз оставям детето за по ден с баба му, но никога не спи на друго място, освен у дома и така смятам, че е правилно, едно е да прекарват малко време с детето, друго е да го натресеш да го гледат :idea:
Fancy
 
Мнения: 497
Регистриран на: 19 Окт 2013, 11:25

Re: Кой се грижи за децата ви - вие или роднините ви?

Мнениеот Lisica » 14 Юли 2015, 15:23

Глупости са това, що било 200кг. вие как не сте станали 200кг. след като същите тея хора са ви гледали? Като са толкова противни може да си наемете детегледачка, за ваше успокоение. Явно е, че близките ви не заслужават изобщо правото да се виждат с внуците си, по-добре им го кажете, че да си знаят.
Аватар
Lisica
 
Мнения: 1044
Регистриран на: 25 Мар 2015, 09:55

Re: Кой се грижи за децата ви - вие или роднините ви?

Мнениеот Jully » 14 Юли 2015, 15:26

Не виждам какъв може да е проблемът чак толкова! Сега заради работата ми не мога да гледам дъщеря ми през деня и се налага да я оставям при свекървата - в понеделник я вода и в петък я прибирам! Да, аз не съм щастлива от раздялата с нея, но се налага. Не мисля, че ми гледа зле детето, чуваме се ежедневно, постоянно казвам мнението си за всяко нещо, разбрали сме се, че това е по стечения на обстоятелствата и аз много държа на доброто поведение, качествената храна и дисциплината. Дори им пазарувам и сме се разбрали какви глезотии са позволени. Начини има, от там нататък всичко е решение на родителите и те самите ще преценят дали бабите биха отговорили на критериите им. Но ако има съмнения не ги водете, това означава, че със сигрност ще останете недоволни.
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Кой се грижи за децата ви - вие или роднините ви?

Мнениеот Fancy » 14 Юли 2015, 15:54

Jully написа:Не виждам какъв може да е проблемът чак толкова! Сега заради работата ми не мога да гледам дъщеря ми през деня и се налага да я оставям при свекървата - в понеделник я вода и в петък я прибирам! Да, аз не съм щастлива от раздялата с нея, но се налага. Не мисля, че ми гледа зле детето, чуваме се ежедневно, постоянно казвам мнението си за всяко нещо, разбрали сме се, че това е по стечения на обстоятелствата и аз много държа на доброто поведение, качествената храна и дисциплината. Дори им пазарувам и сме се разбрали какви глезотии са позволени. Начини има, от там нататък всичко е решение на родителите и те самите ще преценят дали бабите биха отговорили на критериите им. Но ако има съмнения не ги водете, това означава, че със сигрност ще останете недоволни.

Съгласна съм донякъде, тъй като живеем в свят, в който не винаги можем да си позволим такова нещо да си гледаме децата целодневно, особено ако разчиташ, че наистина тези хора ще повлияят добре на развитието и възпитанието на детето, не би трябвало да има проблем :idea:
Fancy
 
Мнения: 497
Регистриран на: 19 Окт 2013, 11:25

Re: Кой се грижи за децата ви - вие или роднините ви?

Мнениеот MollyDolly » 14 Юли 2015, 16:50

И аз често я оставям при моята майка, при свекървата не смея много понеже се притеснявам да не се измаря повече, отколкото са й силите!
MollyDolly
 
Мнения: 309
Регистриран на: 18 Окт 2013, 12:18

Re: Кой се грижи за децата ви - вие или роднините ви?

Мнениеот rabotnata pchela » 15 Юли 2015, 09:01

На мен ми харесва идеята по почивки да се изпращат децата при бабите и дядовците, все пак и те са важни хора в живота на децата. Не се притеснявам, че непоправимо могат да развалят детето, това са измислици на майки, които гонят децата си с антибактериален крем през 30 секунди. :lol: Разбира се, против съм детето да бъде оставено да бъде гледано от тях - всеки уикенд, по няколко дни в седмицата, че и вечер да ги прибират след градина или училище ми идва в повече. Все пак децата са деца на родителите си, а не на бабите си.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта