Операция от Варикоцеле

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Операция от Варикоцеле

Мнениеот velev500 » 06 Авг 2015, 21:12

Здравейте искам , да отворя тази тема защото страдам от тежка степен на варикоцеле и единственият начин е оперативно лечение
, но тъй като при мен нещата са по- сложни , за да не обяснявам вижте другата ми тема topic-t12475.html
Изпитвам страх и се опасявам от усложнения , но в крайна сметка се налага рано или късно да отида и да направя тази операция . Тъй като имам много неясноти около нея моля да ми дадете отговор на няколко въпроса , като бих бил много доволен , ако коментар напише човек който има сериозни медицински познания.

1. Какъв метод да избера за операция ?
2. колко време е възстановяването и ще мога ли да 1-2 дена след операцията да се движа свободно и да пътувам с градския транспорт както пише из Интернет.?

3. Плаща ли се нещо за операцията По НЗОК аз съм здравноосигурен , защото примерно в ако се оперирам в МВР болница в София , ще трябва ли нещо да доплащам. ?

4. Методът на упойката ми казаха, че е обикновено местна упойка от кръста на долу , предполагам се поставя инжекция в гръбнака , това крие ли риск от парализиране на долната част на тялото ( имайки предвид , че доколко знам упойката май засяга чувствителността на костния мозък , а тъй като поради другият ми проблем аз непрекъснато се налага да употребявам Парацетамакс средно по 2 таблетки на ден, което пък ми казаха,че може би вреди на костния мозък. ) С оглед на това има ли наистина риск от упойката.

5. Ако не се оперира варикоцелето веднага има ли риск по нататък да се развие някакъв тумор или друго нещо което е опастно, защото на мен ми го откриха януари , но може би го имам 2-3 г не знам колко ?
velev500
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Юли 2015, 14:46

Re: Операция от Варикоцеле

Мнениеот FramarLekari » 07 Авг 2015, 12:00

Здравейте, velev500!

Методът на операция е най-добре да бъде избран след обсъждане с лекуващия лекар, който ще Ви даде съвет и препоръка според Вашето състояние.

Възстановяването след операцията обикновено е бързо и болката често е лека. Трябва да избягвате физически упражнения в продължение на 10-14 дни. Обикновено пациентът се връща към нормалното ежедневие 1-2 дни след операцията.

Безплодието е едно от основните усложнения на варикоцеле. Варикоцелето може да запази локалната температура в или около тестиса твърде висока, което води до нарушение в образуването, подвижността и функцията на сперматозоидите.
Варикоцелето също така може да причини свиване на засегнатия тестис (атрофия).

Повече информация за състоянието може да прочетете тук: ВАРИЦИ НА СКРОТУМА МКБ I86.1

Ако желаете, може да се допитате до нашите онлайн консултанти-специалисти:
Урология и нефрология
Хирургия

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Операция от Варикоцеле

Мнениеот ivo_todorov » 13 Авг 2015, 16:43

Здравейте, мина месец откакто бях опериран. Но през това време спрях тренировките. Изобщо натоварването, по принцип практикувам йога. Също тренирам в парка бягане и на уредите в парка. Въпроса ми е дали има някакви варианти за раздвижване и релаксация месец след оперирано варикоцеле (интересувам се защото от доста време тренирам, и не бях получавал схващания до сега след месец почти никакво движение). И също дали мога да работя, например дали би било проблем ако работя на крак и се налага да вдигна нещо тежко от време на време. Става на въпрос най-вероятно за работа на половин работен ден. Имам планове също и за работа във копирен център но още не са ми напълно ясно нещата. Не ми беше казан точно вида на операцията. Направиха ми около 6 или 7 см разрес, вляво във окосмената област. Ето снимка на заздравяващото място http://postimg.org/image/gdjw8uu17/
ivo_todorov
 
Мнения: 3
Регистриран на: 13 Авг 2015, 16:11

Re: Операция от Варикоцеле

Мнениеот ivo_todorov » 13 Авг 2015, 17:10

Извинявам се за спама, вида операция е по метода на Бернарди.
ivo_todorov
 
Мнения: 3
Регистриран на: 13 Авг 2015, 16:11

Re: Операция от Варикоцеле

Мнениеот velev500 » 15 Авг 2015, 19:57

А къде се оперирахте и при кой лекар и колко ви струваше операцията .
Освен това доколкото разбирам са ви оперирали преди месец , от тогава досега само сте лежали така ли ,
защото в моят случай аз не мога да си позволя да се залежа , налага ми се веднага след операцията да започна шофьорски курс .
velev500
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Юли 2015, 14:46

Re: Операция от Варикоцеле

Мнениеот velev500 » 16 Авг 2015, 00:00

И ако може кажете какви изследвания преди операцията са ви правили и необходимо ли е постъпване в болница за тези изследвания
velev500
 
Мнения: 8
Регистриран на: 09 Юли 2015, 14:46


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта