Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

От кърменето, през захранването, до храненето на детето, полезни и вредни храни, рецепти

Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Мнениеот Rali_hr » 05 Окт 2015, 13:43

Попаднах на една тема, която показваше какво ядат децата по света на училище и нямаше как да не се замисля за това, какво ядат нашите деца в училище.
Знаем, че сега до 4 клас са на занималня повечето деца и имат включена безплатна закуска, а обядът е първо второ и трето...
Обаче тук се чудя, имате ли съмнения относно качеството на храната? Дъщеря ми почти никога не ядеше това, което е в стола , та все си купуваше, което е май голям минус.
Сега се чудя дали изобщо да записвам малкия на стол догодина, или е по-добре от 1 клас да се научи да си носи сам храна.. какво бихте предложили вие за хапване на децата си и изобщо какво мислите за яденето в училище.
Вие как процедирате с учениците, давате им пари, записвате г и на стол, закусват ли вкъщи и т.н.? Как се справяте с обяда на децата си?
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Мнениеот Andrey » 05 Окт 2015, 13:57

Не знам защо някой е решил, че за целия ден е достатъчно да се изяде една закуска, която като супер бърз въглехидрат няма никакви полезни действия и след час отново хлапето е гладно.. И следва обядът, който предполагам, че е доста зле на вкус, но какъв мога само да гадая.. като цяло не си падам по яденето от столове. И какво, следобяд стоят гладни док към 5-6 часа, докато родителите им ги приберат?
А не е ил по-добре да си носи всяко хлапе нещо за хапване, позволяват ли го училищата или е задължително всяко дете да яде на стол?
Аватар
Andrey
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 20 Ное 2014, 10:04

Re: Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Мнениеот mimeto90 » 05 Окт 2015, 14:43

Да ти кажа нямам преки наблюдения за самата храна, но добре знаем, че в страната ни и пряко, и преносно - безплатен обяд няма, т.е. не съм убедена в качеството, за количеството и идея нямам, но ако съм на твое място бих му приготвяла разни неща у дома, така или иначе ти се налага да готвиш, защо да не отделиш една порция и да си я носи в училище, когато става въпрос за обяда, а за закуската смятам, че ако детето има навик да закусва вкъщи, то това е добър вариант, но ако трябва да е навън, пак е по-добре да му приготвиш, отколкото да му даваш пари и да си купува боклуци (просто, защото е почти неизбежно) като се има предвид какво предлагат по училищните лафки :idea:
mimeto90
 
Мнения: 449
Регистриран на: 18 Дек 2013, 13:15

Re: Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Мнениеот Elica » 05 Окт 2015, 14:44

По-добре е да яде на стол, отколкото да яде някакви гадни закуски, сякаш.. Но съм чувала, че закуските в училище често са стара филия с извара и подобни, които са в ужасно състояние, плодовете често са изгнили, истина ли е това?
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Мнениеот dinkog » 05 Окт 2015, 15:11

Не си падам по храната по столовете за себе си мога да кажа, продуктите със сигурност са най-евтин вариант и не вярвам да имат големи качества, затова е по-добре да си носи. Има много добри кутии за обяд, има и много идеи, единствения минус е, че храната ще е студена и затова е по-добре да се носят сандвичи, но.. цял ден на суха храна.. :) като цяло си е сложно. ;)
Аватар
dinkog
 
Мнения: 611
Регистриран на: 21 Мар 2015, 11:37

Re: Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Мнениеот M.Tasheva » 05 Окт 2015, 15:31

dinkog написа:Не си падам по храната по столовете за себе си мога да кажа, продуктите със сигурност са най-евтин вариант и не вярвам да имат големи качества, затова е по-добре да си носи. Има много добри кутии за обяд, има и много идеи, единствения минус е, че храната ще е студена и затова е по-добре да се носят сандвичи, но.. цял ден на суха храна.. :) като цяло си е сложно. ;)

На същото мнение съм и не е толкова болка за умиралка, че храната ще е студена, колкото, че едва ли ще има опцията супичка, което е важно, наистина не може все на сухи храни, колкото и децата да обичат сандвичите :idea: :(
M.Tasheva
 
Мнения: 393
Регистриран на: 21 Окт 2013, 13:55

Re: Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Мнениеот kauda » 05 Окт 2015, 15:46

Не мисля, че е трудно да се направи балансиран обяд за децата в училище. Може да се използва авокадо или хумус за намазване на филийките, салати всякакви т..е зеленчуци и какво ли не, да се получи наистина богат обяд. Но наистина е добре още с началото на учебнаа година да се разберат родителите за яденет в училище, иначе могат да отнесат доста подигравки.
Аватар
kauda
 
Мнения: 1654
Регистриран на: 23 Мар 2015, 10:45

Re: Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Мнениеот svetlozara » 05 Окт 2015, 16:20

Не знам какво се притеснявате, все пак храната там е направена по програма и е правилно балансирана и със сигурност е много вкусна. Единствено може би закуските няма да са особено полезни и вкусни но каквото такова ;)
svetlozara
 
Мнения: 729
Регистриран на: 18 Юни 2015, 12:14

Re: Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Мнениеот LaCoquine » 05 Окт 2015, 16:40

kauda написа:Не мисля, че е трудно да се направи балансиран обяд за децата в училище. Може да се използва авокадо или хумус за намазване на филийките, салати всякакви т..е зеленчуци и какво ли не, да се получи наистина богат обяд. Но наистина е добре още с началото на учебнаа година да се разберат родителите за яденет в училище, иначе могат да отнесат доста подигравки.

Защо да се подиграват останалите деца, не разбирам, при положение, че те не ядат нещо много по-качествено или вкусно от това, което ще му приготвиш ти :?: :roll:
LaCoquine
 
Мнения: 291
Регистриран на: 10 Юли 2014, 14:58

Re: Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Мнениеот Snejna » 06 Окт 2015, 10:04

Подиграват се и то много, сякаш едва ли не нямаш какво да ядеш и че нямаш пари, вашите ти пращат и подобни. Ако го има този навик от рано няма да има проблеми.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Следваща

Назад към Хранене и захранване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта