Опасен ли е синефринът?

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Опасен ли е синефринът?

Мнениеот nushi.kisyova » 05 Окт 2015, 16:07

Видях, че един човек във форума предлага синефрин, който се използва за отслабване. Понеже имах известен досег с хора, които се интересуват от някакви подобни добавки, та мисля, че от тях съм чувала за синефрина и то не много добри неща.
Ама сега като прочетох ефектите ми се струват доста примамливи, само че не зная дали няма повече противопоказания :roll:

Знаете ли нещо повече за синефрина, как действа, може ли да бъде опасен и въобще имате ли повече достоверна информация за действията и вредите от него? :roll:
nushi.kisyova
 
Мнения: 252
Регистриран на: 19 Ное 2013, 12:42

Re: Опасен ли е синефринът?

Мнениеот svetlozara » 05 Окт 2015, 16:09

ПО-добре не се захващайте с такива добавки, има толкова добри диети, толкова много начини за сваляне на килограми.. не е необходимо да се затормозява тялото с такива гадни неща
svetlozara
 
Мнения: 729
Регистриран на: 18 Юни 2015, 12:14

Re: Опасен ли е синефринът?

Мнениеот Mauritius » 05 Окт 2015, 16:32

Като цяло тези от групата на фетбърнарите, където спада и синефринът, ако не се лъжа, разбира се, са опасни, никога не съм пила, но по едно време имах едно гадже, което се интересуваше от тези гадории, но наистина не ти трябва, не, че са без ефект, напротив, просто са много вредни :idea:
Mauritius
 
Мнения: 282
Регистриран на: 26 Сеп 2014, 13:01

Re: Опасен ли е синефринът?

Мнениеот LaCoquine » 05 Окт 2015, 16:38

Как въобще се навиваш да пиеш добавки, мен лично много ме е страх да не ми направят нещо, доколкото зная са много опасни за хора с проблеми с кръвното и подобни :|
LaCoquine
 
Мнения: 291
Регистриран на: 10 Юли 2014, 14:58

Re: Опасен ли е синефринът?

Мнениеот радо » 05 Окт 2015, 16:50

Не си е работа, приятели, не се лъжете, може да ви докарат толкова бели тези добавки, че след това цял живот да съжалявате, че сте мечтали да постигнете слабо тяло с мързел! :(
радо
 
Мнения: 6
Регистриран на: 30 Сеп 2015, 12:43

Re: Опасен ли е синефринът?

Мнениеот Snejna » 06 Окт 2015, 09:51

Mauritius написа:Като цяло тези от групата на фетбърнарите, където спада и синефринът, ако не се лъжа, разбира се, са опасни, никога не съм пила, но по едно време имах едно гадже, което се интересуваше от тези гадории, но наистина не ти трябва, не, че са без ефект, напротив, просто са много вредни :idea:

Не че не помагат викаш, но и страничните ефекти са супер много. Няма как наистина да стане без тренировки и правилно хранене.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Опасен ли е синефринът?

Мнениеот Harmony » 06 Окт 2015, 11:13

Доколкото зная има опасност от проблеми с кръвното и подобни, както и състояния като световъртеж и други подобни прилошавания, не дай си боже ако не си първа младост и си решил да взимаш подобна добавка!
Аватар
Harmony
 
Мнения: 516
Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:20

Re: Опасен ли е синефринът?

Мнениеот FramarLekari » 06 Окт 2015, 12:10

nushi.kisyova написа:Видях, че един човек във форума предлага синефрин, който се използва за отслабване. Понеже имах известен досег с хора, които се интересуват от някакви подобни добавки, та мисля, че от тях съм чувала за синефрина и то не много добри неща.
Ама сега като прочетох ефектите ми се струват доста примамливи, само че не зная дали няма повече противопоказания :roll:

Знаете ли нещо повече за синефрина, как действа, може ли да бъде опасен и въобще имате ли повече достоверна информация за действията и вредите от него? :roll:


Здравейте, nushi.kisyova!

Синефринът е вещество, което е намира естествено в големи количества в горчивия портокал (повече може да прочетете тук: Горчив портокал, Севилски портокал, кисел портокал).

Съчетание от синефрин и кофеин - често срещана комбинация в препарати за загуба на тегло или за бодибилдинг, може да доведе до високо кръвно налягане и учестен пулс при здрави възрастни с иначе нормално кръвно налягане. Няма доказателства, които показват, че синефринът е по-безопасен от ефедрина, който е забранен поради сериозни странични ефекти върху сърцето.

Поради ефектите на синефрина е препоръчително да се избягва от пациенти с хипертония, тахиаритмия или закритоъгълна глаукома.

Синефринът е забранена субстанция от Националната академична асоциация на атлетите на САЩ (National Collegiate Athletic Association – NCAA).

Преди прием на синефрин е необходима консултация с лекуващия лекар, тъй като тази субстанция може да взаимодейства с много лекарства.

Препоръчваме Ви и да приемате добавки или лекарства, закупени от аптека, тъй като са преминали контрол и лицензиране.

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България


Назад към Хранителни добавки и биопродукти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта