Pipilota написа:Аз използвам обикновен нож, рязала съм и с такъв, ама не намерих голяма разлика. :)
kauda написа:Pipilota написа:Аз използвам обикновен нож, рязала съм и с такъв, ама не намерих голяма разлика. :)
Може би евентуално за извивката да има значение дали сиренето ще залепва. :)
Mon_ton написа:Помагайте! Вчера замесих едно тесто за джинджифилови сладки, но имахме гости (тестото е маслено) и не можах да го изпека, прибрах го в хладилника. Сега е на твърд камък. Ако го оставя да се отпусне ще мога ли да направя сладките?
Pipilota написа:Mon_ton написа:Помагайте! Вчера замесих едно тесто за джинджифилови сладки, но имахме гости (тестото е маслено) и не можах да го изпека, прибрах го в хладилника. Сега е на твърд камък. Ако го оставя да се отпусне ще мога ли да направя сладките?
Не се притеснявай, нищо няма да му има, само го остави да се отпусне извън хладилника поне за 20-30 минути, зависи колко е твърдо и спокойно си печи сладките, даже така ще ги изрежеш по-лесно. :)
miron написа:Кажете ми как варите боб за час и половина, ей тва не ми се получава, винаги като си сложа боб и ми отнема целия ден да го сготвя, а като ми кажат "готвя го за 2 часа" и ми се струва, че виждам корабчета в очите им..
miron написа:Кажете ми как варите боб за час и половина, ей тва не ми се получава, винаги като си сложа боб и ми отнема целия ден да го сготвя, а като ми кажат "готвя го за 2 часа" и ми се струва, че виждам корабчета в очите им..
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта