Имаме варицела - какво да правим?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Имаме варицела - какво да правим?

Мнениеот moni.sparrow » 20 Ное 2015, 14:01

Здравейте, мами :)
За нас не е изненада варицелата, нашата детска градина, както и няколко други в града, където познавам майки са пламнали и се бях настроила психически, че ще стигне и до нас.

Снощи вдигнахме температура и бързо след това ни избиха пъпчици, ходихме при личната сутринта, тя ни диагностицира и сега цялата седмица ще си стоим вкъщи, обаче не зная какво е добре да правя, беше доста напрегната сутрин и почти нищо не питах, а и тя изключи да ме посъветва.

Едно от нещата, които ме притесняват е къпането - с какво и колко често, може ли да се облекчи сърбежа, има ли нещо, което трябва или не трябва да се яде, че ние сме злояди и с тази температурка, няма просто да се стопим, ами направо ще изчезнем... :shocked:
Ще се радвам на всякакви съвети, бабини илачи и каквото ви дойде наум, стига да е ефикасно.
moni.sparrow
 
Мнения: 286
Регистриран на: 05 Ное 2013, 15:24

Re: Имаме варицела - какво да правим?

Мнениеот Elica » 20 Ное 2015, 14:21

Няма нищо при храненето, аз не съм чувала. Използва се метилов спирт за пъпките, за да не сърбят. Че не трябва да се къпете е отживелица, не трябва да се търкате със сапуни и подобни, не мисля, че само 1 седмица е достатъчна за излекуване, поне 2!
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Имаме варицела - какво да правим?

Мнениеот niya_mazova » 20 Ное 2015, 15:04

Добре е да се къпе всекидневно, но само с вода и при възможност да се изполива телцето с вода, в която е разтворена сода за хляб, чувала съм, че помага по-добре и от ментоловия спирт :idea: Иначе може за температурката да се дава и Нурофен :idea:
niya_mazova
 
Мнения: 443
Регистриран на: 01 Окт 2013, 16:58

Re: Имаме варицела - какво да правим?

Мнениеот Nightmare » 20 Ное 2015, 16:02

За храните и напитките винаги има две мнения, но в повечето случаи не е ок да се дават яйца, шоколад, ще е супер да пие повечко вода, иначе ако се появи сериозен обрив отвътре давай пасирани супи, каши, студени по възможност, за да облекчават :idea:
Nightmare
 
Мнения: 494
Регистриран на: 11 Ное 2013, 15:00

Re: Имаме варицела - какво да правим?

Мнениеот Harmony » 20 Ное 2015, 17:49

Доколкото си спомням не се препоръчват твърди, пикантни, кисели, пушени, месни храни, относно къпането всеки лекар казва различно, лично аз не мога да си представя да не се къпя, особено с тези гадости по мен, надявам се да не избият много по личицето и слабините и наблюдавай да не чеше, макар и несъзнателно, че загнояват... има доста инфо в нета :typing:
Аватар
Harmony
 
Мнения: 516
Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:20

Re: Имаме варицела - какво да правим?

Мнениеот Pipilota » 22 Ное 2015, 09:58

Когато изкараха варицела и двамата миналата година не сме имали никакъв специален режим на хранене. И не се и притеснявай, обикнвено децата не ядат когато са болни. Пробвахме и с бисквити и с макарони - все любими за тях неща и не ядяха нищо. Така че с храната няма да имаш проблеми. Сокове, вода и това е, няколко дни, докато отшуми пика. Зависи от детето, разбира се. И двамата нямаха апетит, но баткото я изкара по-тежко. Малкия беше бодър, а големия все искаше да лежи и да спи, беше изморен и изтощен. Къпането беше само с вода за малко да не е гореща и толкова, без сапуни, без търкане! Чесането забранено и все пак някои белези остават, дории да не се чеше, ако пъпката е била по-голяма. :sad: За мазане използвахме спирт, а малкия имаше много на дупето и адски много го сърбеше, там слагах дори крем здраве, за да обклекчи сърбежа, побъркваше го.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Имаме варицела - какво да правим?

Мнениеот rabotnata pchela » 23 Ное 2015, 10:26

Много е гадна тая варицела. За къпането не знам, аз не съм къпала малкия, той беше толкова изморен и залежан през цялото време, че освен на сила да го бях вкарала в банята. Иначе за храната нищо особено, както казаха - не ядеше. Тежко е 2-3 дена, после вече нещата се нормализират.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Имаме варицела - какво да правим?

Мнениеот Коцева » 23 Ное 2015, 14:00

Pipilota написа:Когато изкараха варицела и двамата миналата година не сме имали никакъв специален режим на хранене. И не се и притеснявай, обикнвено децата не ядат когато са болни. Пробвахме и с бисквити и с макарони - все любими за тях неща и не ядяха нищо. Така че с храната няма да имаш проблеми. Сокове, вода и това е, няколко дни, докато отшуми пика. Зависи от детето, разбира се. И двамата нямаха апетит, но баткото я изкара по-тежко. Малкия беше бодър, а големия все искаше да лежи и да спи, беше изморен и изтощен. Къпането беше само с вода за малко да не е гореща и толкова, без сапуни, без търкане! Чесането забранено и все пак някои белези остават, дории да не се чеше, ако пъпката е била по-голяма. :sad: За мазане използвахме спирт, а малкия имаше много на дупето и адски много го сърбеше, там слагах дори крем здраве, за да обклекчи сърбежа, побъркваше го.

Ох, знам за какво ми говориш и двамата моите я изкараха, ама при баткото беше някакъв ад, най-лошото, че по слабините имаше доста и на нежни места като това, много го сърбеше, но не съм го питала дали са му останали белези, тогава за пръв и последен път завися на сестра си, че носи рокли :lol:
Коцева
 
Мнения: 213
Регистриран на: 04 Фев 2014, 17:36

Re: Имаме варицела - какво да правим?

Мнениеот Rali_hr » 23 Ное 2015, 15:42

хаха :) без бельо в този случай, че ако трябва и с рокли! Все пак е ужасно де, много е гадна, по-добре да минава като малки, че да не им остават страховете и спомените.
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Имаме варицела - какво да правим?

Мнениеот magda » 23 Ное 2015, 17:35

Rali_hr написа:хаха :) без бельо в този случай, че ако трябва и с рокли! Все пак е ужасно де, много е гадна, по-добре да минава като малки, че да не им остават страховете и спомените.

Така е, четох за някакъв случай с един мъж, който едва го спасили, някаква ужасна температура, отоци, чудеса, много е страшно особено след 30 :oops:
magda
 
Мнения: 285
Регистриран на: 30 Юни 2014, 13:07

Следваща

Назад към Здравето на децата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron