Аз също се интересувам от здравословното разделно хранене! От началото на годината съм на раздено хранене.:) Убедена съм, че освен ползите чисто здравословно на организма, то това хранене може да помогне и за свалянето на излишни килограми, защото когато организма работи правилно и добре, той се стреми към идеалните си размери, а и виждам по себе си, че без усилия съм се разделила с 4кг.
Имам някои основни принципи, които следвам:
1. Не ям никакви пакетирани храни нито сладки неща (кифлички, сладкиши). Има алтернативи със сурови сладкиши и десерти, които са в пъти по-добре, когато ми се преяде нещо сладко или просто избирам шоколад! :)
2. Избягвам комбинации от типа на месо с картофи, месо с ориз, това традиционното за нашата трапеза. Такива неща ям само по празниците, когато се срещаме с роднините.
3.Комбинациите, които са най-учудващи за мен бяха мазнините + въглехидрати. Което ще рече - препечени филийки с масло - може, както и любимата ми филийка с авокадо. ;) В комбинацията с някой зеленчук, разбира се.
Това са основните неща, за които се сещам. слагам ти таблица, която за мен беше много удобна, няма да умалявам снимката, за да може да се разчита максимално.
А нещо, което аз не мога да разбера това е отношението на домата към разделното хранене. В тази таблица се казва, че е абсолютно забранено да се комбинира с белтъчини, за въглехидратите и скорбялата не може, но пък други казват, че е позволено да се хапва домат с белтъчини. Трети не му отдават значение и го приемат като обикновен зеленчук, който комбинират свободно. :) Вашето мнение за домата какво е?

- food_table.jpg (361.75 KiB) Прегледано 4061 пъти