Кръв в храчки

Кръв в храчки

Мнениеот nutella » 10 Апр 2016, 16:34

Здравейте,каква може да е причината за кръв във храчките?Сутринта ми тече кръв от носа,усетих и как тече в гърлото ми,и леко напрежение в главата също.По принцип много рядко ми тече от кръв носа,а сега, когато спря,започнаха и храчки с кръв в тях-и то не само жилки,а ярка,червена кръв.Много се притеснявам,защото храчките продължават вече 6-7 часа(не постоянно,разбира се),а съм с намалена подвижност и няма да мога да отида скоро на лекар.
П.п. Имам проблеми със венците последно време,а след кървенето от носа,усещах и някакво напрежение в областта в дясно до сърцето(може и да е от стрес,разбира се).
nutella
 
Мнения: 12
Регистриран на: 02 Мар 2016, 11:23

Re: Кръв в храчки

Мнениеот wwwolfish » 11 Апр 2016, 16:39

Кръв в храчките по принцип има ,ако кръвотечението е в областта на долните или горните дихателни пътища,както и от устата.
С оглед на това,че съобщавате за пробеми с носа и венците,то най вероятно кръвта ,която изплювате не идва от белите дробове. Кръвохрак от белия дроб почти винаги е свързан със сериозни заболявания на този орган,които едва ли могат да останат незабелязани и ще са придружени със сериозни промени в здравословното Ви състояние.
Според мен кръвта ,която сте открили е от носа ,едва ли е нещо сериозно,но Ви съветваам да Ви прегледа лекар -Уши нос гърло.Възможно е кръвта да е от венците,като в този случай направете консултация със стоматолог.

Поздрави!
wwwolfish
 
Мнения: 16
Регистриран на: 10 Май 2012, 13:20

Re: Кръв в храчки

Мнениеот Andrey » 12 Апр 2016, 09:07

Мда, най-вероятно е то венците, и затова се получават проблемите. Кървенето от носа щом е минало, то нормално да се чистиш известно време от кръвта, която се е стекла. Надали е нещо от дробовете чак.
Аватар
Andrey
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 20 Ное 2014, 10:04

Re: Кръв в храчки

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Апр 2016, 11:34

Аз също си мисля, че няма как да е нещо от дробовете, и то толкова сериозно, а по-скоро е свързано с венците, ако кървят по-често. Трябва задължително да посетите стоматолог!
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Кръв в храчки

Мнениеот pavleta » 15 Апр 2016, 12:42

Кръв в храчките е симптом за нещо сериозно и ако има заболяване, то едва ли ще се проявява само за деня, както е при вас. При болни венци и един съвсем лек натиск е достатъчен, за да тръгне кръв. Най-вероятно те ви заблуждават, но трябва да усещате кога тече от венците, няма как да сбъркате.
pavleta
 
Мнения: 467
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:33

Re: Кръв в храчки

Мнениеот nutella » 24 Апр 2016, 18:49

Благодаря на всички за отговорите!Най-вероятно е от венците,просто за първи път ми се случва.Когато съм по-мобилна,ще посетя стоматолог.
nutella
 
Мнения: 12
Регистриран на: 02 Мар 2016, 11:23

Re: Кръв в храчки

Мнениеот iwoni » 25 Апр 2016, 13:36

nutella написа:Благодаря на всички за отговорите!Най-вероятно е от венците,просто за първи път ми се случва.Когато съм по-мобилна,ще посетя стоматолог.


Успех и не отлагай :grin: !
iwoni
 
Мнения: 483
Регистриран на: 18 Яну 2016, 15:14

Re: Кръв в храчки

Мнениеот Jannyto86 » 17 Ное 2016, 20:27

Здравейте! Снощи докато лежах по корем имах усещането че ми събра храчка в гърлото УТОЧНЯВАМ В ГЪРЛОТО и леко се ижрачих и изплюх - иаше много малко количество кръв. Не беше илка или точка а по скоро като малка капчица в слуинката (червена и прясна), която аз размазах с пръст. Това ми се случи преди година и половина пак и тогава си правих рентген на белия дроб и всичко беше чисто. Преди 6 месеца ми се случи пак и август месец съм си направила ПКК и хормони и преглед при УНГ и прослушване на дробовете и пак всичко беше наред. И снощи пак се случи, но не мисля че е от венци или заби защото кръвта беше ясно откроена в слюнката все едно като малка капчица. Въпросът ми е възмойно ли това да е рак на белия дроб, защото все пак са минали година и няколко месеца от рентгена. И ако е рак няма ли да е по на често кръвохраченето? Евентуално при една такава болест в рамките на година и половина не би ли трябвало да има и други симптоми? Нямам загуба на апетит, нямам загуба на килограми а напротив надявам, кашлицата си ми е нормална като при всеки един пушил човек. Извинявам се за дългия пост и пунктоационните пропуски, но съм в чужбина и кирилицата не ми е много добра. Тук в Лондон е много трудно да се прегледаш за каквото пожелаеш и затова реших да се посъветвам с някой роден специалист.
Благодаря Ви предварително. :-| :sad: :???: :?: :helpsos: :helpsos: :helpsos:
Jannyto86
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Ное 2016, 20:14


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с белодробни заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта