Знаете, че преди дни излезе поредна проверка на сирената. Новата мода е да се добавя опасния ензима трансглутаминаза, за който още не се знае абсолютно нищо и какво причинява на организма. Според закона нямало права да бъде използвано в направата на сирене, но кой спазва правилата, след като дава сигурна и голяма печалба, за сметка на малкия разход. Отделно добавените вода, палмова мазнина и какво ли още не сякаш звучат вече съвсем нормално за нашия пазар. Стана ясно, че и много от магазините са отказали да покажат информацията за продукта, която трябва да я има при желание, когато става въпрос за насипните сирена, но те не са го направили. Това само може да ни каже в какво трябва да внимаваме, но тъй като сиренето е основна част от храненето на българина, вие самите какви сирена купувате, от кои марки сте доволни и как ги "тествате" в домашни условия?
Сега от къде и какво сирене ще купуваме?