Защо почти всяко дете е диагностицирано с астма?!

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Защо почти всяко дете е диагностицирано с астма?!

Мнениеот silver933 » 25 Май 2016, 09:24

:evil: :evil: Пиша ви много ядосан и се опитвам да си обясня каква е причината да има записвания със седмици напред за детските пулмулози, защо почти всяко дете е с астма. Вярно, че въздуха не е като едно време, но сега всяко второ дете май е с астма. Ето, че малкия също е в това число.От както тръгна на ясла преди няколко месеца, постоянно е болен с бронхити и сега официално го диагностицираха с астма. Не съм съгласен, че има астма, само защото не може да бъде излекуван, а и след като няма спазми или проблеми, когато е здрав. защо толкова лесно се поставя тази диагноза? Разбрах, че стига за последната година да е бил 2-3 пъти с бронхит и бронахиални спазми, за да бъде диагностицирано детето с астма. Което какво означава занапред, ежедневни инхлагатори и какво ли още не, при положение, че детето просто има нужда от адекватно лечение и укрепване на имунитета. Каква е причината според вас постоянно да диагностирицат деца с астма, има ли толкова много астма напоследък, която се разпространява, сякаш като вирус, или просто лекарите ги мързи да се занимават с лечението на малките деца и предписвайки им инхалатори, които разбираемо ще потискат кашлицата, дори и при разболяване... :roll:
Чудя се какво да направим, дали да започнем да приемаме лекарствата, или да се опитаме просто да подсилим имунитета? На някой случвало ли се е и какво е направил, а и какво бихте направили на мое място? :roll:
Аватар
silver933
 
Мнения: 2103
Регистриран на: 14 Ное 2014, 16:02

Re: Защо почти всяко дете е диагностицирано с астма?!

Мнениеот analizatorka » 25 Май 2016, 09:52

Как ви диагностицираха, че сте с астма? Правиха ви изследвания, тестове? Доколкото знам се прави специален тест наречен спирометрия, с който се гледа функцията на белите дробове. За да се определи като астматик детето, би трябвало да се докаже чрез наличието на дадени показатели. Иначе не мога да си обясня без тези неща поставянето на диагноза.
analizatorka
 
Мнения: 564
Регистриран на: 18 Яну 2016, 12:13

Re: Защо почти всяко дете е диагностицирано с астма?!

Мнениеот Rali_hr » 25 Май 2016, 10:13

analizatorka написа:Как ви диагностицираха, че сте с астма? Правиха ви изследвания, тестове? Доколкото знам се прави специален тест наречен спирометрия, с който се гледа функцията на белите дробове. За да се определи като астматик детето, би трябвало да се докаже чрез наличието на дадени показатели. Иначе не мога да си обясня без тези неща поставянето на диагноза.

Поставя се само с прослушване със слушалка, и след като е боледувало често от бронхити, ето ти диагноза. Така се поставя в наши дни, водят я нещо като детска астма, която се израствала, но не нам как ще се израсте, след като са постоянно на инхалатори и противоалергични, как организма се справя с нещо, след като постоянно взема препарати. Много деца са с проблеми, скоро и на една позната детенцето на 2 години и него така само с прослушване му сложиха диагнозата.
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Защо почти всяко дете е диагностицирано с астма?!

Мнениеот Mon_ton » 25 Май 2016, 12:02

Мнгоо боледуват сега децата, но наистина има и много с астма. Може би защото в момента има възможност да се диагностицират различни неща, за разлика от преди, когато беше толкова трудно. Въпрос на самосъзнаение на родиетлите е да се стреснат и да отидат да потърсят компетентно мнение и да им се обясни дали заболяването е постоянно, или е проблем, който ще се израсте, или ще се ограничи със сприане на контактите с болни и ограничаване на заболяванията.
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: Защо почти всяко дете е диагностицирано с астма?!

Мнениеот mamina » 25 Май 2016, 12:39

Има райони в България, където децата са почти абонирани за астмата заради лошото състояние на въздуха. А и често алергиите към животни , прах, полени може да я предизвикат.
mamina
 
Мнения: 525
Регистриран на: 18 Яну 2016, 12:55

Re: Защо почти всяко дете е диагностицирано с астма?!

Мнениеот Krum » 25 Май 2016, 13:30

Има астма, която се предизвиква от алергии и такава, която се предизвиква от болести, научете се да ги ограничите. Има много статии по въпроса, как са се справили с астма при деца, само с правилно хранене и ограничаване на глутен и млечни, месо и т.н. :) Просто повече жива храна. :)
Аватар
Krum
 
Мнения: 1386
Регистриран на: 21 Ное 2014, 14:30

Re: Защо почти всяко дете е диагностицирано с астма?!

Мнениеот Elica » 25 Май 2016, 14:26

mamina написа:Има райони в България, където децата са почти абонирани за астмата заради лошото състояние на въздуха. А и често алергиите към животни , прах, полени може да я предизвикат.

в повечето места, децата са абонирани заради решенията на лекарите и наивността на родителите. :(
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Защо почти всяко дете е диагностицирано с астма?!

Мнениеот pravilno » 26 Май 2016, 09:24

И какъв е изходът? Като се съмняваш в дадена болест, трябва да изчетеш всичко в интернет за нея и да следиш дали има симптомите? Ами като мнението не съвпада с това на лекаря, както е в случая, какво правим? За всяко "обикновено" заболяване ли трябва да ходим в София, Пловдив или Варна? Явно да, като не можем да разчитаме на местните доктори остава да търсим някой, който да диагностицира точно и да назначи адекватно лечение.
pravilno
 
Мнения: 508
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:46

Re: Защо почти всяко дете е диагностицирано с астма?!

Мнениеот roksana » 26 Май 2016, 09:27

Астмата не се диагностицира толкова лесно. Мислех, че не бързат лекарите да поставят такава диагноза, защото може да се сбърка лесно с други заболявания на дихателната система. Все пак тя е крайна диагноза.
roksana
 
Мнения: 504
Регистриран на: 18 Яну 2016, 15:50

Re: Защо почти всяко дете е диагностицирано с астма?!

Мнениеот Pipilota » 26 Май 2016, 10:05

roksana написа:Астмата не се диагностицира толкова лесно. Мислех, че не бързат лекарите да поставят такава диагноза, защото може да се сбърка лесно с други заболявания на дихателната система. Все пак тя е крайна диагноза.

Не е така, в момента се диагностицира много лесно, горе долу като грип и настинка я карат. :) Всяко дете е с астма, в класа има няколко, които нямат никакви симптоми, ама са нарочени астматици от лекари, само едно дете познавам с реални проблеми и астма. Едно.. останалите имат, защото няма лекари, които са им предложат адекватно лечение.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Следваща

Назад към Здравето на децата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта