Детето не ми дава да обработя раните му - какво да правя?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Детето не ми дава да обработя раните му - какво да правя?

Мнениеот dejavu » 25 Май 2016, 15:58

През почивните дни моят син претърпя инцидент - падна с колелото и сега едната му ръка около лакътя е с голяма и плашеща рана. Имаме и други поражения, но тази е най-страшната. Голям зор, не ми дава да я почистя, намажа с дезинфектант - сигурно си представяте какво пищене, дърпане и реване падна! Чак на мен ми се дорева! Не дава да го докосвам, за миене дума да не става. Само като я погледне и започва да реве и да се тръшка. Как да го успокоя и да го залъжа, той дори не смее да мръдне и стои като статуя? Как да се справя със страха на едно 6-годишно дете, какво да правя, ако не ми дава да обработя раните му?
dejavu
 
Мнения: 413
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:06

Re: Детето не ми дава да обработя раните му - какво да правя?

Мнениеот pravilno » 25 Май 2016, 17:20

Този момент винаги ми е бил много стресиращ. И за мен, и за детето. Не мога да гледам рани и мен също ме е страх да ги обработвам, а детето го усеща. Или прехвърлям задачата на някой друг, разбира се баща му, или и двамата с детето се дебнем :???: . Една приятелка веднъж стана свидетел на такава ситуация, взе го в скута си, започна да го лази по крачето все едно е бубка и така го успокои с играта, че моят син даде да му прочисти раната. направо не повярвах на очите си. Явно смехът и закачката вършат работа :wink: .
pravilno
 
Мнения: 508
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:46

Re: Детето не ми дава да обработя раните му - какво да правя?

Мнениеот Pipilota » 26 Май 2016, 09:57

Ами това говори само за вас каква сте паника, че сте позволили детето ви да реве от ранички.. :) Оставете го само да се маже на 6 години е напълно способно да го направи, така само ще преценя болката, която е готово да изтърпи. И престанете да ревете при него, за да не стане още по-лигаво детенце... нали мъж гледате? :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Детето не ми дава да обработя раните му - какво да правя?

Мнениеот roksana » 26 Май 2016, 10:15

В интернет гледах снимки как една майка потушила изблиците на сина си :lol: . Момченцето си ударило главата и на челото му се получила една хубава рана като черта. Тя взела маркер и дорисувала светкавица. Малчуганът изглеждаше после засмян и много доволен :lol: .
roksana
 
Мнения: 504
Регистриран на: 18 Яну 2016, 15:50

Re: Детето не ми дава да обработя раните му - какво да правя?

Мнениеот zagrijena » 26 Май 2016, 10:20

Децата в такъв момент са достатъчно стреснати, че и ние да допринасяме за уплахата им. Браво на майката, че се е сетила по такъв начин да го успокои. Аз чакам да се поуспокои малко дечко и тогава почвам да обработвам раната. Обяснявам му всяко едно нещо какво правя и защо и така като че ли по ги възприема нещата, не се дърпа толкова.
zagrijena
 
Мнения: 486
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:11

Re: Детето не ми дава да обработя раните му - какво да правя?

Мнениеот S_Milenska » 26 Май 2016, 11:59

roksana написа:В интернет гледах снимки как една майка потушила изблиците на сина си :lol: . Момченцето си ударило главата и на челото му се получила една хубава рана като черта. Тя взела маркер и дорисувала светкавица. Малчуганът изглеждаше после засмян и много доволен :lol: .

То голямо почистване е направила с маркера до раната. :lol: :lol: :lol:
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 2136
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: Детето не ми дава да обработя раните му - какво да правя?

Мнениеот Snejna » 26 Май 2016, 12:41

Детето трябва да се убеди, че има нужда от почистване на раната. Колкото и да реве и да пищи, сядате, духате, давате награди, ако трябва, целувате и прегръщате и чистите, това е. Не с викове, не със стискане, не с бой.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Детето не ми дава да обработя раните му - какво да правя?

Мнениеот penelopa » 26 Май 2016, 14:33

То е ясно, че в такива моменти се прилагат всякакви трикове, маймунджелъци и всякакви такива :lol: . Особено много е интересен момента, когато едва си докоснал памука или кърпичката до раната и канският вик е налице :mrgreen: . Иначе духането е задължително. Веднъж ни се случи след падане да заведем детето на лекар да му обработят раната. Всичко мина добре, послушни бяхме, сложиха ни марля и се прибрахме. Никой не ни каза какво да я правим тази марля, до вечерта беше залепнала и после не можехме да я махнем. По никакъв начин не можехме да я мръднем и я оставихме да си падне с кората от раната. От тогава никога не слагам нещо върху такива рани.
penelopa
 
Мнения: 488
Регистриран на: 18 Яну 2016, 14:17

Re: Детето не ми дава да обработя раните му - какво да правя?

Мнениеот Kremiliya » 31 Май 2016, 16:22

penelopa написа:То е ясно, че в такива моменти се прилагат всякакви трикове, маймунджелъци и всякакви такива :lol: . Особено много е интересен момента, когато едва си докоснал памука или кърпичката до раната и канският вик е налице :mrgreen: . Иначе духането е задължително. Веднъж ни се случи след падане да заведем детето на лекар да му обработят раната. Всичко мина добре, послушни бяхме, сложиха ни марля и се прибрахме. Никой не ни каза какво да я правим тази марля, до вечерта беше залепнала и после не можехме да я махнем. По никакъв начин не можехме да я мръднем и я оставихме да си падне с кората от раната. От тогава никога не слагам нещо върху такива рани.

Ужас! Добре, че не е се инфектирало, че чак да чакате да си падне с кората на раната, такива проблеми можеше да си докарате, извадили сте късмет! :shock: :shock: :shock:
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1865
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Re: Детето не ми дава да обработя раните му - какво да правя?

Мнениеот donni » 07 Юни 2016, 10:56

Е, това с марлите е страшна работа! Такива ожулвания по-добре сами да си зараснат и да не се покриват. Не е като рана от операция да е зашито и да няма какво да се залепи, кожата си е там, не е обелена и затова няма какво да се лепне. Децата не винаги се държат като лигльовци. Когато нещата са сериозни даже и от възрастните са по- големи куражлии и търпят.
donni
 
Мнения: 499
Регистриран на: 09 Май 2014, 17:05

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта