И веднага се включвам с вече любима за мен рецепта:
Тиквички с елда
3 тиквички,
1 чушка
1 морков
1ч.ч. елда
1 глава лук
черен пипер, сол, къри, 1/2 връзка копър.
за соса: 1 яйце и 1/2 кофичка кисело мляко.
Тиквичките се режат на половина и се издълбават (т.е. им се правят като дупка вътре). Лука, моркова и чушката се задушават, прибавят се подправките и се слага 1 чаша вода с елдата, за да набъбне. Когато се поеме всичката вода, тиквичките се пълнят и се слагат изправени в тенджера. Изсипват се още 2-3 чаши вода (зависи колко сос искате) и се оставя под капак да се готви, до сваряването на елдата. Накрая се разбъркват нещата за соса и се изсипват, като първо се слагат от горещия бульон в соса, за да не се пресече. Става невероятно вкусно! През цялото време солите на вкус! :) Според мен тези тиквички спокойно могат да нахранят 6-ма човека. Толкова са засищащи и едновременно с това много леки!
Довечера ще снимам, имам у нас сготвени! :)