Бебето ми не иска да спи и реших да пробвам метода на Фербер

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Бебето ми не иска да спи и реших да пробвам метода на Фербер

Мнениеот mangusta » 14 Юли 2016, 12:25

Бебето ми е вече на 6 месеца, но откакто се е родило много трудно заспива. Може би направихме голяма грешка с мъжа ми като го научихме да заспива, докато го люлеем, и сега ни се връща тъпкано. Само да го оставя в леглото му и веднага се събужда и започва да плаче. Вече нямаме сили, аз ходя с тъмни кръгове под очите все едно някой ме е боксирал. Един ден ми попадна информация за метода на Фербер. Оставяш бебето в легълцето му още докато е будно и го оставяш само да се приспива. Дори и да плаче, не го взимаш на ръце, влизаш в стаята през определен период от време, за да го успокоиш с мили думи, нежни потупвания, галене. Малко ме притеснява дали ще издържа да го слушам да реве и дали ще устискам да не го гушна. Но просто не мога вече по цяла нощ да го държа и съм решила да пробвам метода на Фербер. Пробвал ли го е някой? Мислите ли, че е хуманен този метод? Може ли да се отрази зле на бебето? А да му остави някакви трайни психически последици?
mangusta
 
Мнения: 415
Регистриран на: 31 Яну 2014, 15:23

Re: Бебето ми не иска да спи и реших да пробвам метода на Фербер

Мнениеот Malina » 14 Юли 2016, 12:32

Не знаех, че има име този метод, мислех, че се нарича "метода на майката, на която вече ѝ е писнало". :lol: :lol: :lol:
Аз да си призная не бих оставила детето да се дере, това може да отнеме и часове, после да има и проблеми с гърлото. Поетапно може да се направи някаква промяна, но това рязко отнемане на рутината няма как да не стресира детето и със сигурност ще предизвика още по-лоши чувства към съня. Има различни методи за приспиване, може да пробвате в количката, на шезлонг, на спалнята, заедно с вас, като малко го люлеете, като го галите в кошарата, докато заспи, с песнички, с класическа музика.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Бебето ми не иска да спи и реших да пробвам метода на Фербер

Мнениеот penelopa » 14 Юли 2016, 13:20

И аз имах такива проблеми с детето, когато беше бебе. С баща му се редувахме и го люшкахме дълго време докато заспи. Но сърце не ми даваше да го сложа в леглото и да го зарежа сам да се приспива. И досега, голям мъж вече на 10 г., и иска да легна до него, да си поприказваме малко и тогава заспива. Може би трябваше да го пробвам този метод тогава.
penelopa
 
Мнения: 488
Регистриран на: 18 Яну 2016, 14:17

Re: Бебето ми не иска да спи и реших да пробвам метода на Фербер

Мнениеот klara » 14 Юли 2016, 15:00

Въпросът е психиката на майката да издържи да не реагира на плача на бебето. Не може нищо да му стане на малкото, едва ли ще си спомня нещо. По този начин спирате опитите му да ви разиграва, защото това си е чисто разиграване. Имам две деца и с първото не съм имала такива проблеми, но второто май се опитва нещо такова да прави :smile: . Ще видим къде ще му излезе края :wink: .
klara
 
Мнения: 530
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:51

Re: Бебето ми не иска да спи и реших да пробвам метода на Фербер

Мнениеот mix_twix » 14 Юли 2016, 15:33

penelopa написа:И аз имах такива проблеми с детето, когато беше бебе. С баща му се редувахме и го люшкахме дълго време докато заспи. Но сърце не ми даваше да го сложа в леглото и да го зарежа сам да се приспива. И досега, голям мъж вече на 10 г., и иска да легна до него, да си поприказваме малко и тогава заспива. Може би трябваше да го пробвам този метод тогава.

леле, на 10 години ще го оставяш да плаче ли? :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
mix_twix
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 18 Дек 2014, 10:56

Re: Бебето ми не иска да спи и реших да пробвам метода на Фербер

Мнениеот Lili_pili » 14 Юли 2016, 16:19

Ето, когато родителите направят грешка, после се оказва, че трябва детето да страда, за да бъде поправена. :) Просто не учете децата си да спят на ръце, да спят при вас, а да си знаят, че с и имат местенце за себе си, където да си почиват. Сега ще го оставяш да се дере, докато се научи, няколко седмици. Дано да няма после здравословни проблеми.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili
 
Мнения: 923
Регистриран на: 09 Яну 2015, 09:56

Re: Бебето ми не иска да спи и реших да пробвам метода на Фербер

Мнениеот lini_leni » 14 Юли 2016, 16:35

Когато имам деца ще се опитам да не допускам такива грешки, за които казвате. Все пак за да се грижа за бебе, трябва и аз да съм във физическа и психическа форма, нали? Не виждам как бебето може да има здравословни проблеми от прилагането на този метод. Нали бебетата постоянно реват :mrgreen: .
lini_leni
 
Мнения: 491
Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:03

Re: Бебето ми не иска да спи и реших да пробвам метода на Фербер

Мнениеот qwerryyy » 15 Юли 2016, 11:01

lini_leni написа:Когато имам деца ще се опитам да не допускам такива грешки, за които казвате. Все пак за да се грижа за бебе, трябва и аз да съм във физическа и психическа форма, нали? Не виждам как бебето може да има здравословни проблеми от прилагането на този метод. Нали бебетата постоянно реват :mrgreen: .

Не реват постоянно, а това е примерно 1 час непрестанно напрягане на гласните струни и на гърлото, няма как да не се отрази, вие ревете и крещете 1 час и елате да кажете резултата после какъв е.
Аватар
qwerryyy
 
Мнения: 1134
Регистриран на: 24 Фев 2015, 21:03

Re: Бебето ми не иска да спи и реших да пробвам метода на Фербер

Мнениеот zagrijena » 15 Юли 2016, 11:22

Като беше бебе моето дете реших да го пробвам това нещо, нищо, че нямах чак такъв проблем. Оставих го будно в креватчето и излязох. Почна да реве, като усети, че е самичко. След 5 минути влязох и почнах да го милвам, да му говоря и пак излязох. Върнах се след десет минути и всичко се повтаряше. После увеличих на 15 мин. Накрая горкото заспа. Не ме питайте как съм си запушвала ушите, за да издържа тия 5, 10 и т.н минути. Няколко вечери така и си свикна като го сложа в леглото да си заспива. Като порасна си лягаше само детето, няма глезене от сорта "стой при мен, докато заспя" и не мога да кажа, че това по някакъв начин ни е отдалечило един от друг. Сега е тийнейджър и продължаваме да сме близки.
zagrijena
 
Мнения: 486
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:11

Re: Бебето ми не иска да спи и реших да пробвам метода на Фербер

Мнениеот kalinka-kuku » 15 Юли 2016, 12:45

Може да пробваш да го оставяш да си реве, няма кой знае какво да му стане. Като се нареве ще се умори и ще заспи. Друг е въпрпосът, колко е хуманно.
Аватар
kalinka-kuku
 
Мнения: 1189
Регистриран на: 20 Мар 2015, 15:25

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron