Вана с оцет - помага ли при обилно изпотяване?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Вана с оцет - помага ли при обилно изпотяване?

Мнениеот ivoblinc » 15 Юли 2016, 12:26

Здравейте! Страдам от хиперхидроза, т.е. обилно изпотяване, и направо съм се видял в чудо. Освен, че потта ми сякаш извира от всяка пора, ами и има много неприятна миризма. Явно повечко бактерии се развъждат по тялото ми. Правя всичко възможно да не се изпотявам толкова и да не мириша неприятно - то стикове ли не ползвам, рол-дезодоранти, къпя се по няколко пъти на ден /добре, че и тази възможност имам, не съм затворен по цял ден в офис/ и какви ли не билки и народни рецепти пробвах и не бива. Казаха ми за още един начин и в него ми е надеждата - оцет. Честно ви казвам, направо ми идва да се къпя с него, ако помага. Вярно ли е, че убива бактериите и спира изпотяването? Има ли значение дали трябва да се ползва ябълков или винен? Сериозно ви питам, мога ли да си правя вани с оцет? Дано действа, бих рискувал дори и с риск да се чудя после как да се отърва от миризмата му :mrgreen: .
ivoblinc
 
Мнения: 223
Регистриран на: 23 Окт 2013, 12:28

Re: Вана с оцет - помага ли при обилно изпотяване?

Мнениеот puhcheto » 15 Юли 2016, 12:55

Уау, много крайно ми изглежда, но явно проблемът е сериозен. Оцетът премахва миризмата, нали е киселина и бактериите ги мори. Само да не получиш някакъв друг страничен ефект с толкова оцет.
Аватар
puhcheto
 
Мнения: 237
Регистриран на: 09 Юли 2015, 16:34

Re: Вана с оцет - помага ли при обилно изпотяване?

Мнениеот belleville » 15 Юли 2016, 14:45

Бих предложила ябълков да ползваш за намазване под мишниците или да си топиш краката. Първо пробвай така, не бързай с ваната :grin: .
belleville
 
Мнения: 253
Регистриран на: 26 Сеп 2014, 14:39

Re: Вана с оцет - помага ли при обилно изпотяване?

Мнениеот asdddwww » 15 Юли 2016, 14:57

Пробвал ли си да слагаш сода под мишниците? Тя много добре абсорбира миризмата и много добре действия и влияе добре при миризми, пък и ограничава постта, задължително пробвай. Друго, което мога да ти препоръчам е камък дездорантите.
Аватар
asdddwww
 
Мнения: 324
Регистриран на: 22 Юли 2015, 10:29

Re: Вана с оцет - помага ли при обилно изпотяване?

Мнениеот svetlozara » 15 Юли 2016, 15:13

С оцет не знам, но може да пробваш наистина да си слагаш сода под мишниците или там където, имаш по-сериозно изпотяване.
svetlozara
 
Мнения: 729
Регистриран на: 18 Юни 2015, 12:14

Re: Вана с оцет - помага ли при обилно изпотяване?

Мнениеот nikolinata » 15 Юли 2016, 23:02

Бих Ви препоръчала проблема да селекува вътрешно и външно. Вътрешен прием на шуслерови соли номер 8/натриев хлорид/ и номер11/силиций/ поне по 5-6 таблетки на ден от всяка в срок от поне 4-5 месеца , а може и по-дългосрочно до отзвучаване на проблема. Външно билката салвия има много добър ефект за намаляване на прекомерно изпотяване и омазняване на кожата. Може да се приготви енфузия /залива се билката в термос и се оставя поне 6 или 8 часа , прецежда се / тази концентрирана енфузия може да се добавя към вана т. е. да се вземат такива вани системно. Така също част от този екстракт /енфузия/ се слага в малко шишенце / примерно ако е 50 мл се добавя половин кафяна лъжичка сода/ и се мажат с тампон проблемните места или се пръска с пулверизатор като дезодорант- има такива шишенца с помпичка примерно от розова вода. Може да стои в хладилник и на 2-3 дни се приготвя прясна. Също така препоръчвам вътрешен прием на капките БИОФОРМУЛА 1 - те са успокояващи, или мента , маточина , валериан, хмел има различни марки- това във връзка че понякога прекомерното изпотяване е на основа прекалено лесно възбудима нервна система. Последно вътрешно чай от хвощ - набавя лесноусвоим силиций /запарва се билката прежда се и отцедената билка се вари 10-15 мин и тази отвара се смесва към първата и се пие общо като чай/, билката салвия също вътрешно на чай само запарка , но по-внимателно с нея и в по-малки дози.
nikolinata
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Юли 2016, 22:29

Re: Вана с оцет - помага ли при обилно изпотяване?

Мнениеот ivoblinc » 18 Юли 2016, 13:01

nikolinata написа:Бих Ви препоръчала проблема да селекува вътрешно и външно. Вътрешен прием на шуслерови соли номер 8/натриев хлорид/ и номер11/силиций/ поне по 5-6 таблетки на ден от всяка в срок от поне 4-5 месеца , а може и по-дългосрочно до отзвучаване на проблема. Външно билката салвия има много добър ефект за намаляване на прекомерно изпотяване и омазняване на кожата. Може да се приготви енфузия /залива се билката в термос и се оставя поне 6 или 8 часа , прецежда се / тази концентрирана енфузия може да се добавя към вана т. е. да се вземат такива вани системно. Така също част от този екстракт /енфузия/ се слага в малко шишенце / примерно ако е 50 мл се добавя половин кафяна лъжичка сода/ и се мажат с тампон проблемните места или се пръска с пулверизатор като дезодорант- има такива шишенца с помпичка примерно от розова вода. Може да стои в хладилник и на 2-3 дни се приготвя прясна. Също така препоръчвам вътрешен прием на капките БИОФОРМУЛА 1 - те са успокояващи, или мента , маточина , валериан, хмел има различни марки- това във връзка че понякога прекомерното изпотяване е на основа прекалено лесно възбудима нервна система. Последно вътрешно чай от хвощ - набавя лесноусвоим силиций /запарва се билката прежда се и отцедената билка се вари 10-15 мин и тази отвара се смесва към първата и се пие общо като чай/, билката салвия също вътрешно на чай само запарка , но по-внимателно с нея и в по-малки дози.

Благодаря на всички за съветите, но нямах представа, че този мой проблем може и вътрешно да се повлияе чрез пиенето на чай или нещо друго. Вярно е, че когато съм притеснен повече се засилва потенето ми. За салвията защо трябва да внимавам, как да разбера колко точно трябва да запаря?
ivoblinc
 
Мнения: 223
Регистриран на: 23 Окт 2013, 12:28

Re: Вана с оцет - помага ли при обилно изпотяване?

Мнениеот Anka » 18 Юли 2016, 14:01

Интересно ми е, дали не е противопоказно да се потиска потенето, което е естествен начин на организма да се охлади, а дори и да се отърве от някъде от стреса?
Аватар
Anka
 
Мнения: 1415
Регистриран на: 25 Ное 2014, 13:25

Re: Вана с оцет - помага ли при обилно изпотяване?

Мнениеот MGB » 18 Юли 2016, 15:55

Козметичните продукти, с които се мажем, те запушват порите, а някои продукти и наистина направо си подтискат потта, което не е много добре. Но при такива случаи, където потенето превръща живота ти в кошмар, какъв избор имаш? Щом и до вана с оцет можеш да стигнеш, представям си какво е.
MGB
 
Мнения: 438
Регистриран на: 09 Апр 2014, 14:24

Re: Вана с оцет - помага ли при обилно изпотяване?

Мнениеот Pipilota » 18 Юли 2016, 17:07

MGB написа:Козметичните продукти, с които се мажем, те запушват порите, а някои продукти и наистина направо си подтискат потта, което не е много добре. Но при такива случаи, където потенето превръща живота ти в кошмар, какъв избор имаш? Щом и до вана с оцет можеш да стигнеш, представям си какво е.

Е то е вода с оцет, така че не е кой знае какво , ако има ефект.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Следваща

Назад към Домашен лекар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта