Скучни ли сте?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Скучни ли сте?

Мнениеот Jully » 23 Авг 2016, 15:02

Какво мислите за вас, като приятели, родители, като хора, които живеят някакъв живот.. Мислите ли, че сте скучни? Мислите ли, че сте влезнали в някаква рутина? живеете ли живота, за който сте мечтали? Понякога си мисля, че сме много скучни. Прибираме се по едно и също време, не правим нищо спонтанно, всяко излизане ни е премислено и обсъдено предварително, най-спонтанното между нас е някой да излезе из квартала с някой съсед да си поговори, докато децата ни поиграят.
Мъжът ми се сърди, ако изляза с децата някъде, ако не съм при него, а когато сме двамата не правим нищо. А и аз самата мисля, че вече сме доста скучна двойка, смятам, че и аз съм скучна като човек. Интересно ми е, дали някой друг мисли, че е скучен? Не търся съвет.. търся други в същите "калчища" като мен.. :mrgreen:
По какви критерии се определяте като скучни или не..? :roll:
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Скучни ли сте?

Мнениеот Monika_Spasova » 23 Авг 2016, 15:15

Мисля за себе си, че понякога съм доста скучна. Не обичам да излизам, такива удоволствия не ми харесват, не обичам да ходя на дискотека, но съм импулсивна и ако имам възможност, пътувам много. Смятам, че всеки човек понякога е скучен и в това няма нищо лошо. :wink:
Мислила съм си, че може би е най-жестоко, ако си скучен родител... но вие ще кажете - родителите? :mrgreen:
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Скучни ли сте?

Мнениеот belleville » 23 Авг 2016, 15:26

Аз не съм се замисляла над това дали съм скучна или не. След като има хора, на които им е приятно да са с мен и на мен съответно с тях /изключвам семейството, то под подразбиране трябва да ме търпи :mrgreen: /, след като правя неща, които да са приятни на мен самата и на другите, значи скуката не е напълно завладяла живота ми :smile: . Скуката за мен е да не се и опитваш да промениш нещо в поведението, вида си, живота си, да не откриваш хубавото в него и всичко да ти е еднообразно и противно. Важното е да не станеш досаден сам на себе си, другите все нещо няма да ти харесват и може да те наричат скучен, но дори и да нямат представа какъв си. Да си имаш твоите си хора, които дори и в скучнотата ти да им е приятно :wink: .
belleville
 
Мнения: 253
Регистриран на: 26 Сеп 2014, 14:39

Re: Скучни ли сте?

Мнениеот mimeto90 » 24 Авг 2016, 09:31

Определено и моят живот не е изпълнен с много динамика и екстремност :lol: . Според мен няма нищо лошо в това всеки ден да ставаш и да отиваш на работа, да се прибираш по едно и също време и на другия ден същото. Това е нещо нормално и се случва на всеки. Но само това да е ежедневието и да не се случва нищо друго е вече притеснително. Така неусетно човек попада в един кръг и започва да се чувства зле и като в омагьосан кръг и се чуди какво не е наред. А не се сеща, че трябва да внесе малко разнообразие и цвят в живота си. Имала съм такива периоди и изводът ми е да не се чака положението да стане нетърпимо и тогава с гръм и трясък да тръгнем да променяме ситуацията. Всеки ден да се стремим да правим нещо по-различно за себе си, за другите около нас. Аз например вчера се усетих, че всяка сутрин си купувам един и същи вид закуска седмици наред. Ами за разнообразие тази сутрин си взех друго :grin: . Дребно нещо, но върши работа :wink: .
mimeto90
 
Мнения: 449
Регистриран на: 18 Дек 2013, 13:15

Re: Скучни ли сте?

Мнениеот fawla » 24 Авг 2016, 10:05

mimeto90 написа:Определено и моят живот не е изпълнен с много динамика и екстремност :lol: . Според мен няма нищо лошо в това всеки ден да ставаш и да отиваш на работа, да се прибираш по едно и също време и на другия ден същото. Това е нещо нормално и се случва на всеки. Но само това да е ежедневието и да не се случва нищо друго е вече притеснително. Така неусетно човек попада в един кръг и започва да се чувства зле и като в омагьосан кръг и се чуди какво не е наред. А не се сеща, че трябва да внесе малко разнообразие и цвят в живота си. Имала съм такива периоди и изводът ми е да не се чака положението да стане нетърпимо и тогава с гръм и трясък да тръгнем да променяме ситуацията. Всеки ден да се стремим да правим нещо по-различно за себе си, за другите около нас. Аз например вчера се усетих, че всяка сутрин си купувам един и същи вид закуска седмици наред. Ами за разнообразие тази сутрин си взех друго :grin: . Дребно нещо, но върши работа :wink: .

Удавник за сламка се хваща ми звучи това. :) Такива дребни неща не мисля, че трябва да се броят изобщо в промените и в това, да те кара да се чувсваш по-добре. Мисля, че много хора, когато имат вече семейства са адски скучни, или когато започнат работа, имат някакво хоби и гледат да се приберат по-бързо вкъщи. Купуването на колело, качването на връх, обиколката, внасянето на нещо ново в живота е това, което носи разнообразие. А не, че баницата е станала бюрек. :mrgreen:
Аватар
fawla
 
Мнения: 1035
Регистриран на: 15 Апр 2015, 10:48

Re: Скучни ли сте?

Мнениеот roksana » 24 Авг 2016, 10:45

То от дребните крачки се тръгва към по-големите. Все пак не можеш всеки ден да изкачваш връх. Като караш всеки ден колело пак се превръща в рутина, нали :smile: ? И става еднообразно. Няма значение семейни ли са хората или не са. Всеки си е хванал някакъв коловоз и си кара по него. С малката стъпка идва апетитът за по-голямата промяна. Днес ще промениш закуската си, утре прическата си, вдругиден нещо друго. Лошото е, че големите и важни промени идват след нещо, което те е разтърсило и те е накарало да се замислиш какво правиш с живота си, а не като се събудиш сутринта и изведнъж си кажеш, че искаш да си смениш колата, например :smile: .
roksana
 
Мнения: 504
Регистриран на: 18 Яну 2016, 15:50

Re: Скучни ли сте?

Мнениеот Ваня Стойчева » 24 Авг 2016, 11:03

Млади хора сте, със странно мислене, според мен. Замислете се какво ще разказвате на внуците си за живота си. Или един ден, на смъртния си одър, ще се замислите как сте живяли и живяли ли сте изобщо. Ще си помислите, Хей, купих си кола, взех си бюрек, а не баница, днес започнах да карам колело. :) Да, излизаш малко от зоната си на комфорт, но какво е това, което ви прави интересни и забавни? Някой от вас постъпвал ли е импулсивно, да замине извън страната "ей така", или да тръгне по пътя на пилигримите, да скочи с бънджи, да заведе децата си на най-страшното влакче, което може да види и т.н. Това мисля, че са нещата, които ни правят интересни, нескучни и живи, не карането на колело, не рутината на тичането, не рутината на яденето на кифли.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Скучни ли сте?

Мнениеот lussy » 24 Авг 2016, 16:49

Напълно съм съгласна. Най-трудно е да напуснеш зоната си на комфорт, но тогава се усещаш жив и доволен, че не си се поддал на страха си. И не мисля, че трябва да има ограничения във възрастта кога да го направиш.
lussy
 
Мнения: 421
Регистриран на: 02 Окт 2013, 11:45

Re: Скучни ли сте?

Мнениеот S_Milenska » 25 Авг 2016, 11:17

Ваня Стойчева написа:Млади хора сте, със странно мислене, според мен. Замислете се какво ще разказвате на внуците си за живота си. Или един ден, на смъртния си одър, ще се замислите как сте живяли и живяли ли сте изобщо. Ще си помислите, Хей, купих си кола, взех си бюрек, а не баница, днес започнах да карам колело. :) Да, излизаш малко от зоната си на комфорт, но какво е това, което ви прави интересни и забавни? Някой от вас постъпвал ли е импулсивно, да замине извън страната "ей така", или да тръгне по пътя на пилигримите, да скочи с бънджи, да заведе децата си на най-страшното влакче, което може да види и т.н. Това мисля, че са нещата, които ни правят интересни, нескучни и живи, не карането на колело, не рутината на тичането, не рутината на яденето на кифли.

:+1: Съгласна съм. Малко хора сякаш имат свободата да правят нещо, да обикалят по света, по планини, по върхове, да вършат нещо интересно. И аз съм от тези, които живеят в рутината. Живеем така, сякаш сме безсмъртни, отлагаме всичко за утре, все едно утре ни е обещано. :roll:
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 2136
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: Скучни ли сте?

Мнениеот Rali_hr » 25 Авг 2016, 12:34

И на мен ми се иска, един ден да си легна на леглото и да се замисля, как е минал живота ми.. и да имам какво да се си спомня... Ама .. сякаш нямам много за хвалене. :-|
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Следваща

Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта