Какво пазарувате, когато сте на диета?

Забавни моменти, необичайни, полезни и интересни факти,хитрини и въпроси, навиците при хранене, празници и традиции.

Какво пазарувате, когато сте на диета?

Мнениеот pavleta » 20 Сеп 2016, 17:35

Сега се опитвам да сваля някой и друг килограм и съм на диета. Но ми е много трудно, когато вляза в магазина, не знам какво да купя, защото се предполага, че не можеш да купиш каквото ти иска душата. Вие какво пазарувате, когато сте на диета? С какво срещате трудности?
pavleta
 
Мнения: 467
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:33

Re: Какво пазарувате, когато сте на диета?

Мнениеот M.Tasheva » 21 Сеп 2016, 08:30

За да не се демотивирам и да не губя време в прекалено много приготвяне си купувам от готовите зелени салатки. Различни видове има и така не губя време в чудене каква точно салата да си направя вкъщи. В менюто ми влизат още плодове, месо, но което да е крехко и без мазнини. Тестени почти не ям, най-много да си позволя някой път пълнозърнести спагети. Моята диета не е толкова строга и гледам да присъстват храни от всички групи.
M.Tasheva
 
Мнения: 393
Регистриран на: 21 Окт 2013, 13:55

Re: Какво пазарувате, когато сте на диета?

Мнениеот penelopa » 21 Сеп 2016, 09:23

И на мен ми е много тежко и неприятно, когато влизам в магазин. Много неща ме привличат, а не трябва да си ги купувам. Да си позволяваш да ядеш зърнени храни, месо и от всички други групи храни не ми изглежда като диета. Предварително си правя списък и стриктно си го спазвам, за да не се изкушавам да купя нещо, което не трябва. Вчера например си взех само картофи и други зеленчуци.
penelopa
 
Мнения: 488
Регистриран на: 18 Яну 2016, 14:17

Re: Какво пазарувате, когато сте на диета?

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Сеп 2016, 09:46

Не следваш ли определена диета? Така лесно ще знаеш какво да пазаруваш. Аз не вземам нещо конкретно, храня се здравословно, не купувам нищо пакетирано, вземаме ориз, леща, боб, грах, картофи, салати адски много видове. :) Пълнозърнест хляб и подобни неща. :) Храним се здравословно, като внимаваме кое с кое комбинираме.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Какво пазарувате, когато сте на диета?

Мнениеот Jully » 21 Сеп 2016, 10:28

Много странен въпрос, пазарувам това, което е определено от диетата ми, ако съм на диета, в която ям повече зеленчуци си купувам от тях главно, ако съм на някоя като 90 дневна, то се съобразяваш с много неща.
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Какво пазарувате, когато сте на диета?

Мнениеот Lyomi » 21 Сеп 2016, 11:53

Аз не купувам само такива неща, които са за диетата ми. Другите вкъщи няма как да се съобразят с това и пазарувам и за тях. Което ме подлага на лек стрес :lol: . Бях се захванала с монодиетата, при която трябва да се яде само картофи през деня например. Хубаво, аз съм на картофи, но другите си ядат какво то искат, а мен ме блазни като трябва да пазарувам техните вкусотии. Трудно ми е да си спазвам дисциплината.
Lyomi
 
Мнения: 296
Регистриран на: 28 Окт 2013, 16:03

Re: Какво пазарувате, когато сте на диета?

Мнениеот kauda » 21 Сеп 2016, 14:11

Не виждам какво пречи, останалите от семейството ти да се хранят здравословно, когато ти си на здравословна диета, ад ори и да си предприела монодиета, ти днес ядеш картофи, на тях няма да им стане нищо, ако менюто им също бъде от печени картофи. Много често , както и в друга тема беше повдигнат въпроса, виждаме как някой (най-често жената), е на диета и се храни здравословно - пресни плодове и зеленчуци, бобени култури, пълнозърнести храни, а в същото време храни семейството си обикновено по начин, довел и нейното натрупване на килограми с мусака, хляб и баници. Не ми се връзва, може ли да гледаш собственото си здраве, без да помислиш за семейството си? Купуваш храна за всички, която да е здравословна. Това ще помогне на теб да регулираш теглото си, а на семейството ти да бъде здраво и да не му се налага да се подлага на драстични диети и да живее със йо-йо стрес.
Аватар
kauda
 
Мнения: 1654
Регистриран на: 23 Мар 2015, 10:45

Re: Какво пазарувате, когато сте на диета?

Мнениеот Lisica » 21 Сеп 2016, 14:47

kauda написа:Не виждам какво пречи, останалите от семейството ти да се хранят здравословно, когато ти си на здравословна диета, ад ори и да си предприела монодиета, ти днес ядеш картофи, на тях няма да им стане нищо, ако менюто им също бъде от печени картофи. Много често , както и в друга тема беше повдигнат въпроса, виждаме как някой (най-често жената), е на диета и се храни здравословно - пресни плодове и зеленчуци, бобени култури, пълнозърнести храни, а в същото време храни семейството си обикновено по начин, довел и нейното натрупване на килограми с мусака, хляб и баници. Не ми се връзва, може ли да гледаш собственото си здраве, без да помислиш за семейството си? Купуваш храна за всички, която да е здравословна. Това ще помогне на теб да регулираш теглото си, а на семейството ти да бъде здраво и да не му се налага да се подлага на драстични диети и да живее със йо-йо стрес.

:+1: напълно съм съгласна, след като един е на диета, може и цялото семейство да си подобри здравето. А пазаруването да е съгласувано и с диетата и с предпочитанията на семейството.юне съм чула да има къща, в която малко здравословна храна да е навредила
Аватар
Lisica
 
Мнения: 1044
Регистриран на: 25 Мар 2015, 09:55

Re: Какво пазарувате, когато сте на диета?

Мнениеот Локумът » 21 Сеп 2016, 15:48

Не е маловажно да се грижиш за здравето и на семейството си, жена ми когато е на диета, неусетно сме на диета всички. :lol:
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2167
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Какво пазарувате, когато сте на диета?

Мнениеот sofi_black » 26 Сеп 2016, 10:57

Аз пазарувам само за деня, когато съм си наложила някакъв по-специален режим на хранене. Защото често на другия ден трябва да си купя нещо различно. Колкото до семейството и храненето, често жените правим такива невероятни и странни диети, че едва ли могат другите да устискат дълго време на тях :mrgreen: .
sofi_black
 
Мнения: 488
Регистриран на: 05 Ное 2013, 14:39

Следваща

Назад към Гювеч

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта