Искам съвет как да си направя масло от мушкато и ако някой знае, моля да сподели. Много ми е необходимо. Мой близък получава кръвоизливи, а мушкатото много помага за такова нещо, а и не само за това. Знае ли някой кои части е най-добре да се ползват на растението?
За първи път чувам, но знам, че корените като цяло са с по-силна лечебна сила. Може би трябва да се прави чай от тях. и да се пие, но не смятам, че при сериозни проблеми трябва да допира твоя познат до мушкато.
Аз имам една рецепта специално за разстройство и кръвоизливи. В половин литър вода се слагат 2 с.л. ситно нарязани корени от мушкато и се варят на бавен огън около 10 минути. След това се слагат вътре накълцани листа от мушкато и се покрива съда да се задушат 40 минути. Прецежда се може да се подслади с мед. Пие се по една чаша на всеки 4 часа.
За какви кръвоизливи става въпрос?! Вътрешен кръвоизлив с мушкато ли мислите да ги спирате? А тея лекари дето са си губили времето 10 години да учат те за кво са?
При сериозни и животозастрашаващи ситуации едва ли ще тръгнем да използваме мушкато. Наистина е кръвоспиращо и при рани върши чудесна работа. Маслото може да се добие от всички части на растението като се дестилира на пара.