Преди няколко седмици пробвах тези кюфтета:
http://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5%D ... 0%B5%D1%80Не ми се получиха като на снимката, но определено бяха вкусни, пък и доста здравословни.
Друго, което много обичам е яхния с нахут: Правя я с 2 консерви, когато нямам време или варя цял пакет нахут, ако разполагам с повечко време. Сварявам нахута, или ползвам от консервата. Запържвам една глава лук с 2 скилитки чесън и добавям късчета месо (може и без него), което също запържвам,. добавям водата, нахута, червен пипер, черен, чубрица, сол и готвя, малко преди да е готово слагам доматено пюре - 2-3 с. л. Накрая, ако реша, че искам по-голяма гъстота, размивам малко брашно във вода и добавям,но рядко се налага. Вместо месо съм слагала и няколко картофа, ей така за разнообразие.

Става много вкусно!