Да станеш татко без ангажименти

Да станеш татко без ангажименти

Мнениеот suzii » 24 Окт 2016, 09:48

Имам две приятелки, които избраха да имат деца, но да не живеят с бащите на децата си. Просто решават да ги използват като донори и край освобождават ги от всякакви отговорности. И двете се справят чудесно в отглеждането на децата, не им е лесно, но като има кой да им помага нещата се случват. Те избраха този път, защото вече са на един етап от живота си в който решиха, че е време за деца, дори и сами да си ги гледат. Според вас нормално ли е това? Какво мислите за донорството по този приятелски начин?
suzii
 
Мнения: 37
Регистриран на: 18 Окт 2016, 16:26

Re: Да станеш татко без ангажименти

Мнениеот Enjis » 24 Окт 2016, 10:06

Ами да то така най-лесно... За мен това е решение, но трябва да са били много влюбени в тези безотговорни типове. Но иначе евала на момичетата може пък да им е по-добре. Защо им е някой, който не само, че няма да гледа детето, ами може да се наложи на тези момичета и "татковците" да гледат барабар с децата... :roll:
Enjis
 
Мнения: 45
Регистриран на: 18 Окт 2016, 08:53

Re: Да станеш татко без ангажименти

Мнениеот zheleva212 » 24 Окт 2016, 11:17

Аз доколкото разбрах, става въпрос за жени, които не ангажират мъжете с гледането на децата, ангажиментът им е бил само да осеменят въпросните дами. Една позната беше подходила по същия начин и много добре се справя. Такова решение за мен е достойно, защото тръгнеш ли в тази посока, значи си преценил силите си, че можеш сам да отгледаш дете, а не това да ти е наложено от обстоятелствата. Малко ми е странно мъжете как гледат на тази работа, дали после изобщо забравят, че някъде имат дете. Но това си е до договорка предполагам.
zheleva212
 
Мнения: 383
Регистриран на: 20 Ное 2013, 16:51

Re: Да станеш татко без ангажименти

Мнениеот lini_leni » 24 Окт 2016, 12:34

Доста важно решение, което може да има много последици. Ами детето като започне да пита кой и къде е баща му? Тогава става сложно.
lini_leni
 
Мнения: 491
Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:03

Re: Да станеш татко без ангажименти

Мнениеот Snejna » 24 Окт 2016, 14:18

Ако детето пита наистина би било странно, а и ако един ден, въпросния мъж има или няма други деца, започне да повдига претенции по този въпрос. За мен е по-добре в тоя случай или да се търсят банки за сперма, които да имат някакви документи, по този начин не се гарантира нищо с времето и не се знае дали по този начин няма да излезнат много проблеми в бъдещето. :roll: аз не бих рискувала, по-скоро бих "случайно" забременяла, без дори да информирам мъжа за целите ми. :mrgreen:
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Да станеш татко без ангажименти

Мнениеот rabotnata pchela » 26 Окт 2016, 15:46

Ако реша да имам дете от "случаен" мъж никога не бих казала на мъжа за намеренията си, а на детето си бих казала, че съм се възползвала от донор. Има си риск всеки да размисли и проблеми после на главата.. тц не ща. :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Да станеш татко без ангажименти

Мнениеот annydance » 26 Окт 2016, 16:16

Случаен мъж и после да не стане като онази история, където дядото се оженил за внучката си :lol: . Има много случаи, където жената забременява от случаен мъж и решава да си гледа детето. Проблемите се решават чисто като се обясни на детето историята, но по-често или се представя следващият мъж в живота на майката за негов баща, или се измисля друга история и после става една...
annydance
 
Мнения: 445
Регистриран на: 06 Ное 2013, 14:13

Re: Да станеш татко без ангажименти

Мнениеот rabotnata pchela » 26 Окт 2016, 16:31

annydance написа:Случаен мъж и после да не стане като онази история, където дядото се оженил за внучката си :lol: . Има много случаи, където жената забременява от случаен мъж и решава да си гледа детето. Проблемите се решават чисто като се обясни на детето историята, но по-често или се представя следващият мъж в живота на майката за негов баща, или се измисля друга история и после става една...

Добре де, а ако един ден този баща дойде и каже "ей аз искам да се грижа за детето си", или предяви претенции към детето си, иликъм негово имущество или успехи, какво става тогава? Мъж, който по негово собствено съглалсие не е участвал в живота и възпитанието на едно дете, в следващия момент изисква нещо от него... А ако просто този баща е неизвестен, такъв род проблеми биха били спестени.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Да станеш татко без ангажименти

Мнениеот Био доктор » 26 Окт 2016, 19:28

suzii написа:Имам две приятелки, които избраха да имат деца, но да не живеят с бащите на децата си. Просто решават да ги използват като донори и край освобождават ги от всякакви отговорности. И двете се справят чудесно в отглеждането на децата, не им е лесно, но като има кой да им помага нещата се случват. Те избраха този път, защото вече са на един етап от живота си в който решиха, че е време за деца, дори и сами да си ги гледат. Според вас нормално ли е това? Какво мислите за донорството по този приятелски начин?


Мисля, че и на двете ви приятелки им хлопа "дъската"... Нормално е родените деца да имат баща и майка. Не е нормално в БГ да се говори за трети пол и да се осиновяват деца от педер@сти и "траверси". Не е нормално също и поведението на двете ви приятелки. Не съм съдник на никой, но се поставям на детето на мястото и се чудя що за егоист трябва да бъде тази майка, че преднамерено и целенасочено да го остави без баща?
Едно е да се роди детето и да почине някой от родителите, да се разведат след раждането, да изчезне единият и другият да не знае къде е забягнал....но да обречеш едно дете още преди раждането му на това да бъде само с един родител, защото майката така е решил водена от егоизъм или налудничави мисли... или Бог знае какво, но при всички положения става дума за девиации...
Био доктор
 
Мнения: 120
Регистриран на: 23 Окт 2016, 22:53

Re: Да станеш татко без ангажименти

Мнениеот iwoni » 26 Окт 2016, 19:53

Аз не виждам разлика между случаите, които сте изброил, и избора на една такава майка. Ако се разведат, когато детето е на годинка, нали пак няма да го има този баща и детето може и да не го познава? Случаи всякакви, свят шарен, хора различни. Когато походиш с обувките на човека, който съдиш, и разбереш къде убиват, тогава говори. Аз бих казала на бащата какви са ми намеренията, че желая дете и никакви ангажименти, пък той да си преценява. Знае ли човек, ситуациите се променят.
iwoni
 
Мнения: 483
Регистриран на: 18 Яну 2016, 15:14

Следваща

Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта