Печен на скара бахур - пробвали ли сте?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Печен на скара бахур - пробвали ли сте?

Мнениеот Тео Чирпанлийски » 30 Ное 2016, 22:36

Искам да споделя с вас една страхотна идея за консумация на бахур, която много хора в моя край предпочитат.
- Купувате си добър бахур, от оня, който не е само мазно и мръсно.
- Палите скарата, добре да загрее.
- Дупчите го с вилицата, от двете страни, да има откъде да излиза мазното.
- Десетина минути на скарата от двете страни.
- Докато е горещ още, поливате с лимонов сок
Консумира се с много винце, много върви и с по-пикантна салатка.:)
Ако го предпочитате така, добре изпечен, не е така натъртващо мазен, голяма част от мазното си отива от скарата. Хареса ли ви рецептата? Да споменувате с добро хората от Чирпан, тази рецепта е популярна тук, при нас, особено в село Спасово!
Тео Чирпанлийски
 
Мнения: 51
Регистриран на: 27 Окт 2016, 18:16

Re: Печен на скара бахур - пробвали ли сте?

Мнениеот Viktor.Ivanov » 30 Ное 2016, 23:13

Ял съм, но печен, с кисело зеле. Това що зеле изяжда, нямате представа ;)
Viktor.Ivanov
 
Мнения: 220
Регистриран на: 09 Май 2014, 11:47

Re: Печен на скара бахур - пробвали ли сте?

Мнениеот Violetta » 30 Ное 2016, 23:14

Едно от най-гнусните ми неща на света. Как е възможно да му се радвате така??? Мазно, пълно с мръсотия и изрезки.
Violetta
 
Мнения: 466
Регистриран на: 28 Апр 2011, 22:58

Re: Печен на скара бахур - пробвали ли сте?

Мнениеот rabotnata pchela » 30 Ное 2016, 23:24

Значи, покрай тоя пост бих яла и такъв бахур! Никога не съм опитвала сготвен. Но зор да се намери добър бахур.. :(
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Печен на скара бахур - пробвали ли сте?

Мнениеот roksana » 30 Ное 2016, 23:25

Печен не съм яла, но ми харесва като деликатес. Стига да не е наистина много мазен, може да се прави и без да се слагат много мазнотии.
roksana
 
Мнения: 504
Регистриран на: 18 Яну 2016, 15:50

Re: Печен на скара бахур - пробвали ли сте?

Мнениеот limontozU » 01 Дек 2016, 10:20

I :heartbeating: бахур!

"Пред бахура всички сме равни" - така казваше дядо :) Значи аз и една друга рецептичка знам - Бахур в листа от кисело зеле:
Нарязва се бахур на парчета, завива се всяко в зелево листо, нарежда се в тавичка, поръсва се с черно пиперче, червен пипер, малко олио, малко водичка и се изпича на фурна ....Ох, бе! :)
Айде, опитайте и после да не забравите да ме похвалите ;)
Аватар
limontozU
 
Мнения: 8
Регистриран на: 30 Авг 2016, 09:13

Re: Печен на скара бахур - пробвали ли сте?

Мнениеот puhcheto » 01 Дек 2016, 10:38

Листото от кисело зеле ще убие малко мазнотията и ще придаде още по-приятен вкус :smile: . Супер, похвален/а си! Само да се добера до домашен бахур, че не харесвам купения, и ще я пробвам.
Аватар
puhcheto
 
Мнения: 237
Регистриран на: 09 Юли 2015, 16:34

Re: Печен на скара бахур - пробвали ли сте?

Мнениеот Rali_hr » 01 Дек 2016, 15:34

Бахур в кисело зеле вече ми обра точките. Пред бахура явно всички сме равни, ама много глезотия бе! Мазен бил, не знамси какъв бил.. бахура ако не е мазен бахур ли ще е? Като не искате да ави е мазно, яжте сьомга.
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Печен на скара бахур - пробвали ли сте?

Мнениеот dejavu » 01 Дек 2016, 17:43

Кой рита срещу бахура? :lol: Няма да казвате лоша дума за него! Този деликатес знаете ли колко народ е изхранил? Геният на българина си е проличал и тук - нищо да не се хвърля от прасето и всичко да се използва. Че и вкусно!
dejavu
 
Мнения: 413
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:06

Re: Печен на скара бахур - пробвали ли сте?

Мнениеот Kremiliya » 02 Дек 2016, 10:35

Звучи доста вкусно и интересно, аз обичам бахур, но наистина домашен, този от магазина има много гаден мирис, наистина на мръсно, докато домашния е друго нещо, има и ориз и месо. Бивш мой шеф се занимава с производството точно на бахур и подобни неща, но ми е неудобно да му звъня да му искам, неговия беше страхотен!
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1865
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта