Усложнения след поставяне на импланти

Усложнения след поставяне на импланти

Мнениеот Мариета » 13 Дек 2016, 23:06

Здравейте, преди 2 седмици ми бяха поставени 3 импланта след падане на мост, като по-добро и съвременно решение заместващо липсващите зъби. Двата импланта заместиха липсващите отпреди зъби (т.н висящи) а третия беше поставен на мястото на извадения трети зъб непосредствено след изваждането. Получих подуване на лявата страна на брадичката което продължава вече 2 седмици. Зъболекарят ме увери, че това се дължи на засягане на клонче на лицевия нерв и ще отшуми, но аз се притеснявам , защото работя като преподавател по чужд език и работата ми е свързана с ежедневно говорене.
Външно забележима промяна няма - но аз чувствам половината си брадичка вдървена и подута - имплантите са на лявата част на долната челюст.Трябва ли да потърся помощ от невролог? Можете ли да ми помогнете със съвет? Благодаря Ви предварително.
Мариета
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Дек 2016, 21:35

Re: Усложнения след поставяне на импланти

Мнениеот tani05 » 14 Дек 2016, 11:33

Здравейте!
Консултирала съм се със зъболекар относно приложението на имплантите, не всеки терапевт може да постави имплант, необходими са предварителни изследвания, които не винаги се правят. Известно е, че организмът винаги реагира на всяко чуждо тяло съпротивително, но е добре да си направите рентгенова снимка и да се консултирате с друг зъболекар, потърсете хирург.
tani05
 
Мнения: 22
Регистриран на: 23 Ное 2016, 13:16

Re: Усложнения след поставяне на импланти

Мнениеот lina7 » 22 Дек 2016, 11:49

Това звучи опасно... ;х Консултирайте се с истински имплантолог или хирург. Има толкова мн клиники в града, при това почти във всяка една ще намерите добър специалист, особено в областта на имплантите. Аз така и не се престраших да си сложа, но знам от познати, че имплантите вършат чудесна работа и си заслужават.
Задължително отиди при хирург. Аз мога да ти препоръчам този, който според мен е най-добрия в София - д-р-Кирилов, той има доста опит май, ако съдя по това: http://www.medicaldent.bg/bg/team/d-r-branimir-kirilov Но дори да избереш друг специалист, който ти е препоръчан, важното е да не пренебрегваш такъв проблем. Късмет.
Слънчеви усмивки и детски дрехи - най-хубавите спомени!
lina7
 
Мнения: 15
Регистриран на: 01 Сеп 2016, 18:25


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron